Стрічка «Плем’я» здобула нагороди в Польщі та Бельгії

Стрічка «Плем’я» здобула нагороди в Польщі та Бельгії

26 Жовтня 2014
9881
26 Жовтня 2014
11:52

Стрічка «Плем’я» здобула нагороди в Польщі та Бельгії

9881
Стрічка «Плем’я» здобула нагороди в Польщі та Бельгії
Стрічка «Плем’я» здобула нагороди в Польщі та Бельгії

Картина «Плем'я» Мирослава Слабошпицького здобула перемогу на кінофестивалях «Тофіфест» (Польща) та в Генті (Бельгія).

На «Тофіфесті», як повідомляється на сайті кінофестивалю, стрічка завоювала гран-прі з формулюванням «Яскрава робота та крик у безсловесності проти нелюдського ставлення».

 

Окрім визнання журі, картині присуджено премію в розмірі 20 тисяч польських злотих (майже 78 тисяч гривень).

 

З повним переліком переможців «Тофіфеста» можна ознайомитися тут.

 

 

 

На фестивалі в Генті, присвяченому саундрекам у сучасному кіно, картина прем'я завоювала Explore Award як «безкомпромісна робота», повідомляє сайт Film Fest Gent. Рішення приймали глядачі у віці від 18 до 26 років. Аудиторія кінофоруму - меломани й поціновувачи музичного кіно.

 

Нагадаємо, звуковим оформлення стрічки займався Сергій Степанський.

 

За правилами кінофестивалю в Генті, картина-володар Explore Award отримує безкоштовну медіакампанію в бельгійських ЗМІ. «Плем'я» промотуватимуть видання De Morgen та радіо «Студія Брюссель» (Studio Brussel), що адресовані аудиторіям, які володіють голандською.

 

На рахунку «Племені» вже скоро 20 призів міжнародних кінофорумів. Найбільший тріумф картини відбувся на Міжнародному Каннському кінофестивалі, де вперше в його історії українська стрічка здобула три призи конкурсної програми «Тиждень критики». Ця робота Мирослава Слабошпицього увійшла до п'ятірки фіналістів, які претендують на премію за найкращий дебют («Європейське відкриття») European Film Awards Європейської кіноакадемії. Церемонія нагородження переможців відбудеться 13 грудня в Ризі.

 

«Детектор медіа»

Ілюстрація - http://article.wn.com

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9881
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду