detector.media
26.10.2014 11:52
Стрічка «Плем’я» здобула нагороди в Польщі та Бельгії
Стрічка «Плем’я» здобула нагороди в Польщі та Бельгії

Картина «Плем'я» Мирослава Слабошпицького здобула перемогу на кінофестивалях «Тофіфест» (Польща) та в Генті (Бельгія).

На «Тофіфесті», як повідомляється на сайті кінофестивалю, стрічка завоювала гран-прі з формулюванням «Яскрава робота та крик у безсловесності проти нелюдського ставлення».

 

Окрім визнання журі, картині присуджено премію в розмірі 20 тисяч польських злотих (майже 78 тисяч гривень).

 

З повним переліком переможців «Тофіфеста» можна ознайомитися тут.

 

 

 

На фестивалі в Генті, присвяченому саундрекам у сучасному кіно, картина прем'я завоювала Explore Award як «безкомпромісна робота», повідомляє сайт Film Fest Gent. Рішення приймали глядачі у віці від 18 до 26 років. Аудиторія кінофоруму - меломани й поціновувачи музичного кіно.

 

Нагадаємо, звуковим оформлення стрічки займався Сергій Степанський.

 

За правилами кінофестивалю в Генті, картина-володар Explore Award отримує безкоштовну медіакампанію в бельгійських ЗМІ. «Плем'я» промотуватимуть видання De Morgen та радіо «Студія Брюссель» (Studio Brussel), що адресовані аудиторіям, які володіють голандською.

 

На рахунку «Племені» вже скоро 20 призів міжнародних кінофорумів. Найбільший тріумф картини відбувся на Міжнародному Каннському кінофестивалі, де вперше в його історії українська стрічка здобула три призи конкурсної програми «Тиждень критики». Ця робота Мирослава Слабошпицього увійшла до п'ятірки фіналістів, які претендують на премію за найкращий дебют («Європейське відкриття») European Film Awards Європейської кіноакадемії. Церемонія нагородження переможців відбудеться 13 грудня в Ризі.

 

«Детектор медіа»

Ілюстрація - http://article.wn.com

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY