19 вересня – зустріч українських медіа на тему «Подолання стигматизації переселенців»

19 вересня – зустріч українських медіа на тему «Подолання стигматизації переселенців»

15 Вересня 2014
8036
15 Вересня 2014
12:50

19 вересня – зустріч українських медіа на тему «Подолання стигматизації переселенців»

8036
19 вересня – зустріч українських медіа на тему «Подолання стигматизації переселенців»
19 вересня – зустріч українських медіа на тему «Подолання стигматизації переселенців»

19 вересня о 10.00 в ТЦ «Гулівер» (пл. Спортивна, 1а, вежа А, 17 поверх) в Києві відбудеться зустріч українських медіа, на якій буде розглянута інформаційна кампанія з подолання наслідків/запобіганню стигматизації переселенців з Криму і Сходу країни.

 

Мета заходу: знайомство українських медіа з проблемами поганого ставлення до переселенців, а також їх долучення до інформаційної кампанії з метою формування позитивного іміджу внутрішньо переміщених осіб (ВПО, переселенців) серед місцевого населення.

 

Дана інформаційна кампанія є вкрай актуальною, так як на сьогодні існує гостра проблема з упереджено негативним ставленням місцевого населення до переселенців, що породжує випадки дискримінації ВПЛ місцевими жителями.

 

На зустрічі, окрім українських ЗМІ, будуть присутні переселенці, які засвідчать існування вищезгаданої проблеми, а також охарактеризує випадки дискримінації з особистого досвіду.

 

У програмі заходу:  обговорення проблем біженців і переселенців на тлі військових конфліктів; «КримСОС», Всеукраїнський благодійний фонд «Право на захист» представлять кейси негативних наслідків стигматизації переселенців, а також позитивні приклади співпраці переселенців з місцевими жителями; проект «STOP Fake.org» покаже приклади фейкових новин, пов'язаних з переселенцями; виступ переселенців: позитивні і негативні випадки взаємодії з місцевими жителями.

 

У заході візьмуть участь: Ноель Калхун, старший регіональний радник з правових питань Управління Верховного комісара ООН у справах біженців в Україні, Молдові та Білорусі; Наталія Лигачова, шеф-редактор видань проекту «Детектор медіа».

 

Організатори: УВКБ ООН; «Детектор медіа»; «КримSOS», виконавчі партнери УВКБ ООН;  Всеукраїнський благодійний фонд «Право на Захист».

 

З питань акредитації ЗМІ: Юля Зелінська, 098-446-61-95, zelin.tk@gmail.com

 

Довідка: За оцінками Агентства ООН у справах біженців в Україні станом на 8 вересня зареєстровано понад 310 тисяч переселенців, з них близько 18 тисяч - з Криму. Більшість переселенців зосереджені в Києві, Львові (і західних областях), Харкові та Дніпропетровську.

 

Останнім часом почастішали випадки стигматизації переселенців, особливо зі сходу країни. Вони піддаються звинуваченням з боку місцевого населення в сепаратистських настроях, тому, що чоловіки не служать в українській армії, псують майно приймаючих сторін. Через це переселенці не можуть зняти житло (фіксуються випадки, коли протягом двох тижнів через ріелтора і безпосередньо переселенці не можуть зняти житло (за гроші), влаштуватися на роботу.

 

Це пов'язано з тим, що в деяких ЗМІ ми спостерігаємо багато негативної інформації, яка часто, є неправдивою (вкидання).

 

Контактні дані «КримSOS»:  Киев, Бессарабська площа, 5, офіс № 13. Тел. гарячої лінії: +38 (063) -073-16-19; +38 (096) -684-88-47; +38 (095) -031-53-97. E-mail: krym.sos@gmail.com.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8036
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду