Луганським редакторам погрожують і сепаратисти, і українські військові - джерела НСЖУ

14 Червня 2014
8343
14 Червня 2014
11:30

Луганським редакторам погрожують і сепаратисти, і українські військові - джерела НСЖУ

8343
Луганським редакторам погрожують і сепаратисти, і українські військові  - джерела НСЖУ

Тиск на представників ЗМІ Луганської області здійснюється не лише сепаратистами, але ї українськими військовими. Про це повідомляють у Національній спілці журналістів України (НСЖУ) з посиланням на власні джерела.

 

За словами редактора одного з луганських видань, 10 червня керівництво так званої  Луганської народної республіки (ЛНР) збирало всіх головних редакторів видань Луганщини для «бесіди». Від них вимагали або подавати «правильні» публікації про досягнення так званого керівництва ЛНР, або ж з редакторами та іншими непокірними журналістами проводитимуть «профілактичні» бесіди в підвалах СБУ.

 

«Від журналістів вимагають не вживати слова «сепаратист», «екстреміст» і тому подібні, погрожують закрити ЗМІ. І прецеденти вже є: телеканал «Ірта» припинив мовлення», – коментує голова Луганської обласної організації НСЖУ Олександр Панков.

 

Також як повідомляє НСЖУ нещодавно стався інцидент з редактором однієї з районних газет. Його викликали до штабу Української армії та попередили, як «не можна» писати про дії військових. Усе це – в грубій формі, під тиском та з погрозами.

 

Пан Панков вважає, що до ЗМІ, які працюють на території Луганської області, не варто засуджувати за відхилення від стандартів.

 

«Ці епізоди показують картину, в яких умовах доводиться працювати журналістам Луганщини. Тому зараз будь-які наші заяви, засудження за недотримання якихось стандартів, просто недоречні. Тому що редактори мають відповідальність і перед аудиторією, і перед колективами. Закриття ЗМІ означає, що співробітники будуть без роботи» – зазначає Олександр Панков.

 

Нагадаємо, самопроголошена ЛНР хоче створити власну державну телерадіокомпанію. Відповідне  «положення про Державну телерадіомовну компанію ЛНР» («Держтелерадіо ЛНР») від 10 червня підписав самопроголошений «голова Верховної ради ЛНР» Олексій Карякін.

 

«Детектор медіа» 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8343
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду