Луганські сепаратисти вимкнули телеканал «Ірта» за проукраїнську позицію і наказали включити замість нього LifeNews

Луганські сепаратисти вимкнули телеканал «Ірта» за проукраїнську позицію і наказали включити замість нього LifeNews

30 Травня 2014
6224
30 Травня 2014
18:12

Луганські сепаратисти вимкнули телеканал «Ірта» за проукраїнську позицію і наказали включити замість нього LifeNews

6224
Луганські сепаратисти вимкнули телеканал «Ірта» за проукраїнську позицію і наказали включити замість нього LifeNews
Луганські сепаратисти вимкнули телеканал «Ірта» за проукраїнську позицію і наказали включити замість нього LifeNews

Сьогодні, 30 травня, влада самопроголошеної «Луганській народної республіки» заявила, що закрила луганський телеканал «Ірта», що належить колишньому народному депутату від Партії регіонів Володимиру Ландіку, «за прокиївську позицію». Про це з посиланням на заяву глави «ЛНР» Валерія Болотова повідомляють російські інформаційні агентства РІА «Новости» та «Інтерфакс».

 

«Сьогодні мною відданий наказ про призупинення діяльності телеканалу "Ірта", що належить місцевому олігарху Володимиру Ландіку, який зараз проживає у Києві... В умовах воєнного часу, коли народ "Луганської народної республіки" веде війну, телеканал виступає в ролі знаряддя пропаганди київського режиму», - цитують заяву лідера луганських сепаратистів російські ЗМІ.

 

За словами Валерія Болотова, колектив телекомпанії найближчим часом буде працевлаштований у створюваний зараз державний медіахолдинг «ЛНР», «відповідно до своїх професійних якостей і компетенції».

 

«Детектор медіа» зателефонувала власнику «Ірти» Володимиру Ландіку. Однак він заявив, що не живе в Луганську і не знає, що відбувається з каналом. А з приводу заяви Валерія Болотова порадив телефонувати самому пану Болотову.

 

Один з топ-менеджерів телекомпанії «Ірта» на умовах анонімності розповів «Детектор медіа», що сьогодні, 30 травня, до директора «Ірти» прийшли представники так званої «Луганської народної республіки» і в наказному порядку змусили вимкнути мовлення «Ірти» й увімкнути на її частотах російський пропагандистський телеканал LifeNews. Наразі співробітники «Ірти» змушені перекомутовувати обладнання для включення трансляції LifeNews.

 

За словами співрозмовника «Детектор медіа», ще вчора-позавчора керівництво «Ірти» відправило всіх працівників у відпустку на два тижні. Однак сьогодні, 30 травня, під загрозою життю декілька журналістів вийшли на роботу, що висвітлювати діяльність «ЛНР».

 

«Ми до останнього намагалися бути проукраїнським каналом. У тому числі транслювали програми телеканалу "24". Але коли до тебе приходять з автоматами, у тебе не залишається варіантів», - додав представник топ-менеджменту «Ірти».

 

Це вже не перший випадок тиску на луганську телекомпанію «Ірта». Так, 10 березня будівлю телеканалу «Ірта» захопили «проросійські тітушкі», які не випускали з офісу журналістів. Канал вдалося звільнити через кілька годин. Підставою для нападу стала трансляція захоплення сепаратистами Луганської облдержадміністрації.

 

Через місяць стався іще один напад. 7 квітня на луганський канал «Ірта» намагалися проникнути більше десятка невідомих чоловіків. За словами співвласника телеканалу, екс-нардепа від Партії регіонів Володимира Ландіка, чоловіки з'явилися відразу після того, як на ефір каналу прийшов народний депутат України Олег Ляшко. Охоронці постраждали, коли намагалися зупинити невідомих.

 

6 травня у Луганську вранці невідомі відкрили стрілянину в бік будинку співвласника «Ірти», депутата міськради від Партії регіонів Романа Ландіка.

 

Інститут масової інформації нагадує, що співвласнику каналу, народному депутату від Партії регіонів Володимиру Ландику почали телефонувати і погрожувати після його заяв про причетність народного депутата Олександра Єфремова до масових сепаратистських заворушень і захоплення управління СБУ в Луганську.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6224
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду