У Донецьку журналістів каналу СТБ півдоби тримали у полоні й допитували

У Донецьку журналістів каналу СТБ півдоби тримали у полоні й допитували

2 Червня 2014
10208
2 Червня 2014
16:10

У Донецьку журналістів каналу СТБ півдоби тримали у полоні й допитували

10208
У Донецьку журналістів каналу СТБ півдоби тримали у полоні й допитували
У Донецьку журналістів каналу СТБ півдоби тримали у полоні й допитували

29 травня у м.Донецьку терористи затримали та допитали журналіста СТБ Дмитра Литвиненка (на фото), оператора каналу та їх водія, які виконували редакційне завдання на Сході України. У полоні він провів 12 годин. Про це повідомляє «Громадське ТБ».

 

Як розповів Дмитро Литвиненка, він знімав спецрепортаж для програми новин «Вікна». Його затримали на одному з блок-постів так званої «Донецької народної республіки» (ДНР). Терористам не сподобалися смс-повідомлення в телефоні журналіста, і вони вирішили взяти його в полон.

 

«Нас зупинили люди зі зброєю, запитали, хто ми. Вони подивилися мій мобільний телефон - їм не сподобалися СМСки. Нас відвезли о 5-й вечора у приміщення донецького СБУ, одягли на голови мішки, зв'язали руки. Після того нас привезли в СБУ... Били прикладом по голові, били по ногах дуже сильно, по спині. Погрози були», - розповів Дмитро Летвиненко.

 

При обшуку сепаратисти знайшли у журналіста флешку з нещодавнім матеріалом про батальйон «Донбас».

 

«Їм не сподобалося, що я робив сюжет про батальйон «Донбас». Вони вирішили. що мене спеціально сюди хтось привіз, і розказували, що буде, і хто зі мною буде... Нас допитали, я б не сказав, що мене сильно били. Їм у жодному разі не можна брехати. Якщо спіймають тебе на брехні - тобі кінець», - розповів пан Летвиненко.

 

Також Дмитро Литвиненко повідомив, що його оператора також допитали і під час допиту порізали.  «Оператору було гірше, він сказав, що він волонтер, а не оператор СТБ. Йому порізали ножем руку. Але поранення несерйозне, більше косметичне», - розповів пан Литвиненко.

 

Заручників відпустили вранці 30 травня. За словами затриманих, їх відпустили за наказом одного з керівника групи ДНРівців. Пан Литвенненко стверджує, що керівництво так званої ДНР цілком адекватне і з ними можна вести переговори щодо затримання заручників.

 

«У сусідній кімнаті сидів «Абвер». Він дізнався і сказав, щоб нас відпустили», - додав журналіст.

 

За словами пана Литвиненка, «Абвер» навіть попросив їх написати, як з ними поводилися і чи били їх.

 

Нагадаємо, 8 травня знімальну групу ICTV на одному з блок-постів м.Слов'янська (Донецька обл.) затримали терористи, які кілька годин протримали медійників у полоні, та вилучили у них всю техніку.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10208
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду