detector.media
02.06.2014 16:10
У Донецьку журналістів каналу СТБ півдоби тримали у полоні й допитували
У Донецьку журналістів каналу СТБ півдоби тримали у полоні й допитували

29 травня у м.Донецьку терористи затримали та допитали журналіста СТБ Дмитра Литвиненка (на фото), оператора каналу та їх водія, які виконували редакційне завдання на Сході України. У полоні він провів 12 годин. Про це повідомляє «Громадське ТБ».

 

Як розповів Дмитро Литвиненка, він знімав спецрепортаж для програми новин «Вікна». Його затримали на одному з блок-постів так званої «Донецької народної республіки» (ДНР). Терористам не сподобалися смс-повідомлення в телефоні журналіста, і вони вирішили взяти його в полон.

 

«Нас зупинили люди зі зброєю, запитали, хто ми. Вони подивилися мій мобільний телефон - їм не сподобалися СМСки. Нас відвезли о 5-й вечора у приміщення донецького СБУ, одягли на голови мішки, зв'язали руки. Після того нас привезли в СБУ... Били прикладом по голові, били по ногах дуже сильно, по спині. Погрози були», - розповів Дмитро Летвиненко.

 

При обшуку сепаратисти знайшли у журналіста флешку з нещодавнім матеріалом про батальйон «Донбас».

 

«Їм не сподобалося, що я робив сюжет про батальйон «Донбас». Вони вирішили. що мене спеціально сюди хтось привіз, і розказували, що буде, і хто зі мною буде... Нас допитали, я б не сказав, що мене сильно били. Їм у жодному разі не можна брехати. Якщо спіймають тебе на брехні - тобі кінець», - розповів пан Летвиненко.

 

Також Дмитро Литвиненко повідомив, що його оператора також допитали і під час допиту порізали.  «Оператору було гірше, він сказав, що він волонтер, а не оператор СТБ. Йому порізали ножем руку. Але поранення несерйозне, більше косметичне», - розповів пан Литвиненко.

 

Заручників відпустили вранці 30 травня. За словами затриманих, їх відпустили за наказом одного з керівника групи ДНРівців. Пан Литвенненко стверджує, що керівництво так званої ДНР цілком адекватне і з ними можна вести переговори щодо затримання заручників.

 

«У сусідній кімнаті сидів «Абвер». Він дізнався і сказав, щоб нас відпустили», - додав журналіст.

 

За словами пана Литвиненка, «Абвер» навіть попросив їх написати, як з ними поводилися і чи били їх.

 

Нагадаємо, 8 травня знімальну групу ICTV на одному з блок-постів м.Слов'янська (Донецька обл.) затримали терористи, які кілька годин протримали медійників у полоні, та вилучили у них всю техніку.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY