detector.media
18.02.2014 00:53
Власники найбільших телеканалів Пінчук та Ахметов засудили застосування сили і закликали до мирного вирішення конфлікту

Українські бізнесмени Віктор Пінчук і Рінат Ахметов, власники, відповідно, великих медіагруп StarLightMedia та «Медіа Група Україна», засудили застосування сили та закликали до мирного вирішення конфлікту між протестувальниками і владою, зупинення кровопролиття і знайдення компромісу.

 

Віктор Пінчук заявляє, що «конфлікт має бути вирішено мирним шляхом, імперативом має бути незастосування сили». Про це йдеться в заяві пана Пінчука, поширеній його прес-службою 18 лютого увечері.

 

«Має бути знайдено компроміс. Україні за часи незалежності вдавалося уникати кровопролиття. Ми повинні відновити цю традицію негайно. З цієї хвилини величезна відповідальність лягає на кожного - на владу, опозицію, громадянське суспільство, бізнес», - йдеться в заяві.

 

«Настав час для всіх сторін зробити настільки сміливі кроки в напрямку досягнення компромісу, до яких, можливо, вони ще не були готові навіть сьогодні вранці. Для кожного з нас, любов до України повинна бути безмежно важливішою, ніж будь-які інші почуття та інтереси», - заявив пан Пінчук.

 

Рінат Ахметов переконаний, що «немає таких обставин, які виправдовують застосування сили щодо до мирного населення». Про це йдеться в заяві пана Ахметова, поширеній його прес-службою 18 лютого увечері.

 

«Мирні люди не повинні страждати в жодному разі. Це повинно стати головним завданням і влади, й опозиції, всіх протиборчих сил. Людські жертви і постраждалі з боку протестувальникыв і правоохоронців у ході вуличних зіткнень - неприпустима ціна за політичні помилки», - йдеться в заяві.

 

У заяві також наголошується що пан Ахметов закликає «зупинити кровопролиття на вулицях Києва, усі протиборчі сили терміново повернутися до переговорного процесу й ані на хвилину не припиняти роботу доти, доки не буде знайдено рішення щодо виходу України з глибокої політичної кризи».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY