detector.media
27.12.2013 16:51
В Україні знімуть два документальні фільми про Любомира Гузара
В Україні знімуть два документальні фільми про Любомира Гузара

Продакшн-компанія Screen Media Ukraine розпочала роботу над проектом «Любомир». Предстоятелю Української греко-католицької церкви Любомиру Гузару присвятять документальну стрічку, а також окремий інтерактивний фільм у жанрі веб-документарі.

 

Веб-документарі, заявляють представники Screen Media Ukraine, стане першим в Україні продуктом такого формату.

 

Мета проекту - «дослідити феномен цієї людини, зрозуміти, ким він є для України: винятком чи носієм традиції».

 

До команди увійшли автор ідеї та сценаристка проекту Леся Харченко, продюсер Павло Казанцев, режисер веб-документарі Олена Мошинська, куратор проекту від УГКЦ протоієрей Ігор Яців, координатор проекту в Канаді та США, науковий консультант Віктор Єленський, редактор Роксолана Шкіль та менеджер проекту журналіст Оксана Климончук.

 

Як розповіла пані Харченко «Детектор медіа», команда авторів проекту продовжує формуватися.

 

Прем`єру документального кіно планують на 24 серпня наступного року.

 

Веб-документальний проект, за словами Лесі Харченко, не обмежений часовими рамками. «Він існуватиме паралельно, не повторюючи основний фільм, - розповіла вона. - Ми бачимо його як соціальний проект, де публікуватимуться мікрофільми, які можна буде переглядати у довільному порядку».

 

Автори веб-документарі запрошують надсилали світлини, спогади та враження від зустрічі з паном Гузаром. «Ми хочемо заохотити глядачів до громадянської активності і створити культурно-соціальне поле, що діяло би тривалий час», - каже автор ідеї.

 

Кошти на виробництво фільмів команда планує зібрати при допомозі краудфандінгу.

 

З створенням перших епізодів проекту «Любомир» можна буде спостерігати на веб-платформі www.lubomyr.net  з 15 січня. 26 грудня авторська група розпочала зйомки у Львові, де пройшли дитячі роки Любомира Гузара. 

 

«Детектор медіа»

Фото - http://www.lubomyr.net

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY