detector.media
18.05.2013 18:03
Журналісти збираються під будівлею МВС і вимагають покарання для нападників на Сніцарчук і Соделя
Журналісти збираються під будівлею МВС і вимагають покарання для нападників на Сніцарчук і Соделя
А НСЖУ та НМПУ вимагають відставки міністра внутрішніх справ

Представники ЗМІ влаштовують акцію біля будівлі головного управління МВС України на вулиці Академіка Богомольця, 10. Вони вимагають покарання для нападників на журналістку 5-го каналу Ольгу Сніцарчук та її чоловіка, фотокореспондента видавничого дому «Коммерсантъ-Україна» Владислава Соделя, пише на своїй сторінці у Facebook оглядач «Української правди» Мустафа Найєм.

 

«Просто зараз - усі вільні в місті журналісти, фотографи, оператори - йдемо під МВС на вулицю Богомольця вимагати покарання браткам, який побив наших колег», - зазначив Мустафа Найєм. 

 

Як повідомляла «Детектор медіа», сьогодні під час завершення мітингу невідомі у спортивних костюмах до крові побили Ольгу Сніцарчук та Владислава Соделя. Це відбувалося на очах правоохоронців, які не захищали журналістів, хоча ті зверталися по допомогу. Також представники міліції не скористалися фото і відеоматеріалами, аби оперативно затримати нападників.

 

Ольга Сніцарчук та Владислав Содель фотографували, як невідомі спортивної статури б`ють представників ВО «Свобода». За словами Влада Соделя, міліція оточила учасників бійки колом. Інцидент відбувався біля будівлі головного управління МВС у Києві на вулиці Володимирській.

 

Незалежна медіа-профспілка (НМПУ) і Національна спілка журналістів (НСЖУ) у спільній заяві вимагають, аби міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко або примусив своїх підлеглих виконувати свої обов’язки,  або пішов у відставку.

 

«Побиття відбувалося під час виконання журналістами своїх професійних обов’язків на очах у міліції, яка не втрутилася в інцидент, - зазначають автори заяви. - Складається враження, що люди в міліцейських погонах свідомо дали можливість правопорушникам бити журналістів. Цей факт підтверджується тим, що зображення нападників, яке наявне в журналістів, але воно не зацікавило міліціонерів і для затримання правопорушників не вжито належних заходів».

 

Колектив 5-го каналу обурений діями міліції під час насильницького акту по відношенню до журналістів і висловлює сподівання на оперативне реагування та відкриття кримінальної справи за статтею 171 «Перешкоджання професійній діяльності журналістів» та за фактом нанесення тілесних ушкоджень. Про це йдеться в заяві прес-служби 5-го каналу.

 

Нагадаємоголова Комітету з питань свободи слова та інформації Микола Томенко спрямував звернення до Віталія Захарченка з вимогою негайно втрутитися у ситуацію і притягнути до відповідальності всіх осіб, причетних до цього злочину.   

 

Наразі обставини інциденту з`ясовує міліція. «Детектор медіа» намагається отримати детальний коментар у прес-служби ГУМВС Києва.  

 

«Детектор медіа» 

На фото Владислава Соделя - чоловік, який бив Ольгу Сніцарчук. Решта фото з місця інциденту - тут  

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY