Кінофестиваль «Молодість» відкриється британським фільмом «45 років»

Кінофестиваль «Молодість» відкриється британським фільмом «45 років»

10 Вересня 2015
2008
10 Вересня 2015
15:59

Кінофестиваль «Молодість» відкриється британським фільмом «45 років»

2008
Кінофестиваль «Молодість» відкриється британським фільмом «45 років»
Кінофестиваль «Молодість» відкриється британським фільмом «45 років»

45-й ювілейний Київський міжнародний кінофестиваль «Молодість» стартуватиме показом картини британського кінорежисера Ендрю Хея «45 років». Захід пройде 24 жовтня в Національному академічному драматичному театрі ім.  Івана Франка. Про це організатори кінофестивалю повідомили під час прес-конференції 10 вересня.

 

«45 років» - фільм, в якому йдеться про літню подружню пару, яка готується відзначити річницю весілля, що проходить в умовах кризи їхніх відносин.

 

Стрічка була представлена у конкурсній програмі 65-го Берлінського кінофестивалю. Нагадаємо, виконавці головних ролей Шарлотта Ремплінг та Том Кортні здобули два «Срібних Ведмеді» за найкращі жіночу та чоловічі ролі.

 

Як розповів генеральний директор КМКФ «Молодість» Андрій Халпахчі, «45 років» відкладали на закриття кінофоруму, а на початок кінофестивалю була запланована інша стрічка - фільм Youth Паоло Соррентіно. Однак, за словами пана Халпахчі, український дистрибутор, компанія «Артхус Трафік» за право показу цього фільму запросила кошти, що вдвічі перевищують суму, яку кінофестивалю зазвичай називають іноземні компанії.

 

При цьому Андрій Халпахчі висловив вдячність керівництву вітчизняних компаній- кінодистрибуторів B&H та Gemini за те, що ті надають КМКФ «Молодість» права на показ фільмів безкоштовно. «Дуже важко сьогодні залучати фільми до показу в Україні, бо все ж таки ринок ще не розвинутий, а кошти для цього потрібні досить пристойні», - прокоментував директор кінофестивалю.

 

Нагадаємо, 45-й кінофестиваль «Молодість» пройде з 24 жовтня по 1 листопада. Як підкреслив Андрій Халпахчі, це єдиний кінофестиваль в Україні, акредитований Міжнародною асоціацією кінопродюсерів (FIAPF), яка є еталоном рейтингування та сертифікації кінофестивалів.

 

Оксана Богуславська для «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2008
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду