Відкриття відбудованого столичного кінотеатру «Жовтень» планується за два місяці

Відкриття відбудованого столичного кінотеатру «Жовтень» планується за два місяці

1 Вересня 2015
3544
1 Вересня 2015
18:02

Відкриття відбудованого столичного кінотеатру «Жовтень» планується за два місяці

3544
Відкриття відбудованого столичного кінотеатру «Жовтень» планується за два місяці
Відкриття відбудованого столичного кінотеатру «Жовтень» планується за два місяці

Близько 200 робітників щоденно працюють над відбудовою столичного кінотеатру «Жовтень», який згорів внаслідок підпалу у жовтні минулого року. Про це йдеться у сюжеті «Громадського ТБ».

 

Відкриття відбудованого кінотеатру планується за два місяці. Замовником реконструкції кінотеатру виступає КП «Житлоінвестбуд-УКБ». За словами заступника директора КП Євгена Городілова, відбувається повна реконструкція із заміною інженерного обладнання, підсиленням фундаментів, заміною даху та приведенням будівлі до діючих пожежних норм.

 

«Крім 6 кінозалів буде зроблено зручний конференц-зал, маленьке кафе. Але ми нічого не прибудовуємо, не надбудовуємо, не змінюємо зовнішній вигляд фасадів. Тільки укріплюємо, відтворюємо і приводимо до сучасних норм», - сказав він.

 

На початку серпня на реконструкції кінотеатру працювало більше 80 робітників - електрики, сантехніки, муляри, вентиляційні майстри, покрівельники. Замовник реконструкції запевнив, що усі металоконструкції, включаючи дах, обробляються вогнезахисною сумішшю.

 

До10 серпня був встановлений каркас даху і розпочато його покриття.

 

«По ходу реконструкції виникають нові завдання, пов'язані із укріпленням окремих частин будівлі й додатковими трудовитратами. Однак загалом робота з реконструкції кінотеатру "Жовтень" проходить за графіком. Кінотеатр знову запрацює у жовтні», - запевнили у «Житлоінвестбуд-УКБ».

 

Як писала «Детектор медіа», підтримати відновлення кінотеатру «Жовтень» можна, проспонсорувавши так зване «меценатське крісло».

 

Нагадаємо, у липні постійна комісія Київської міської ради з питань бюджету та соціально-економічного розвитку на своєму засіданні 21 липня підтримала виділення 41 млн грн на відновлення столичного кінотеатру «Жовтень».

 

У травні у Київській міській держадміністрації (КМДА) було затверджено проект реконструкції будівлі кінотеатру «Жовтень».

 

Розпорядження Київміськдержадміністрації про реконструкцію будівлі «Жовтня» міський голова Віталій Кличко підписав у січні нинішнього року.  Замовником проектування та реконструкції будівлі кінотеатру визначено підприємство з питань будівництва житлових будинків «Житлоінвестбуд-УКБ».

 

Будівля кінотеатру «Жовтень» згоріла внаслідок підпалу в ніч з 29 на 30 жовтня 2014 року під час показу фільму з ЛГБТ-тематики в рамках кінофестивалю «Молодість». Кінотеатр зазнав серйозних руйнувань - збитки від пожежі орієнтовно становлять 7 млн грн.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3544
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду