Держкомтелерадіо направляє видання з програми «Українська книга» на Донбас

Держкомтелерадіо направляє видання з програми «Українська книга» на Донбас

7 Серпня 2015
1848
7 Серпня 2015
13:11

Держкомтелерадіо направляє видання з програми «Українська книга» на Донбас

1848
Держкомтелерадіо направляє видання з програми «Українська книга» на Донбас
Держкомтелерадіо направляє видання з програми «Українська книга» на Донбас

До контрольованого українською владою Краматорська (Донецька область) прибули перші посилки з літературою, що видана в рамках реалізації державної програми «Українська книга», яка здійснюється Державним комітетом телебачення і радіомовлення. Про це повідомляє прес-служба відомства.

 

«Центральна міська публічна бібліотека Краматорська ім.Горького отримала першу партію літератури за державною програмою «Українська книга», - повідомив голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко.

 

Енциклопедії, історичні дослідження, художні твори класиків української літератури і сучасних авторів, зарубіжна література, книги з мистецтва, DVD-диски були направлені до Краматорська з обмінно-резервного фонду Національної парламентської бібліотеки України. Всього на Донбасі отримано 2330 екземплярів видань на суму 187 704 грн. Надалі вони будуть розподілені між бібліотеками Донецької області.

 

Бібліотека Краматорська чекає на ще одну партію книг з Києва.

 

Нагадаємо, у червні перший заступник Голови Держкомтелерадіо Богдан Червак заявив, що порядок, за яким зараз відбувається реалізація бюджетної програми «Українська книга», застарів. Про це він сказав на засіданні Громадської ради Держкомтелерадіо, на якому обговорились запропоновані громадськістю зміни до Порядку реалізації бюджетної програми «Випуск книжкової продукції за програмою «Українська книга».

 

У травні українські видавці заявили, що вважають, що Україна потребує системної підтримки книговидання та читання як асиметричної відповіді на розв'язану проти неї інформаційну війну.

 

У липні Державний комітет телебачення та радіомовлення звернувся до Державної фіскальної служби України з проханням включити до переліку товарів, заборонених до ввезення на митну територію України, 38 книжкових видань антиукраїнського змісту.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1848
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду