Експертна рада при Мінінформполітики обіцяє почати громадське обговорення проекту Концепції інформаційної безпеки України

Експертна рада при Мінінформполітики обіцяє почати громадське обговорення проекту Концепції інформаційної безпеки України

1 Липня 2015
2529

Експертна рада при Мінінформполітики обіцяє почати громадське обговорення проекту Концепції інформаційної безпеки України

2529
Експертна рада при Мінінформполітики обіцяє почати громадське обговорення проекту Концепції інформаційної безпеки України
Експертна рада при Мінінформполітики обіцяє почати громадське обговорення проекту Концепції інформаційної безпеки України

Співголова Експертної ради при Міністерстві інформаційної політики України (МІП) Сергій Даниленко повідомив, що проект Концепції інформаційної безпеки України, презентований 1 червня, розглядається як відкрита пропозиція до спільної роботи громадського, експертного середовища й держави над формуванням національного інформаційного простору. Про це він сказав 30 червня під час круглого столу «Обговорення проекту Концепції інформаційної безпеки України», у якому взяли участь заступник міністра інформаційної політики України Артем Біденко, співголова Експертної ради Сергій Даниленко, радник міністра з питань стратегічних комунікацій Аліна Фролова та члени Експертної ради при міністерстві інформаційної політики України (ЕРМІП), повідомляє офіційний сайт МІП. 

 

Сергій Даниленко також додав, що з наступного тижня розпочнеться обговорення документу з експертами в цій сфері по регіонах України.

 

В ході круглого столу були також презентовані підходи, які члени Експертної ради при МІП пропонують використати для модернізації сфери інформаційної безпеки України.

 

Костянтин Квурт - голова правління ГО «Інтерньюс-Україна», член ЕРМІП, який модерував захід, зазначив, що процес обговорення Концепції організовується з метою отримання громадської підтримки, що бракувало попереднім документам у цій сфері.  

 

Секретар Експертної ради при МІП, радник міністра з питань інформаційної безпеки Дмитро Золотухін в свою чергу наголосив на тому, що проект Концепції покликаний запустити суспільне обговорення для того, щоб включити в документ важливі моменти на основі консенсусу.

 

Заступник міністра Артем Біденко, підвівши підсумки, сказав: «Концепція інформаційної безпеки - преамбула, базовий документ, без якого рухатися далі в напрямку розвитку інформаційної безпеки України ми не можемо». Також заступник додав, що Концепція буде основою для всіх наступних документів, які розроблятимуться в сфері інформаційного простору.

 

Разом з тим, під час обговорення від присутніх медіа експертів були висунуті зауваження та пропозиції до проекту Концепції. Секретар Експертної ради Дмитро Золотухін зібрав всі зауваження, які пізніше будуть обговорені експертами, членами ради та внесені до документу по завершенню обговорення, зокрема, й по регіонах України.

 

Нагадаємо, заступник міністра інформаційної політики України Артем Біденко сподівається, що Верховна Рада ухвалить Концепцію інформаційної безпеки України у вересні цього року - після широкого громадського обговорення. «Громадське обговорення буде в регіонах та на круглих столах. У вересні Концепція буде винесена на розгляд Верховної Ради, і песимістичний такий прогноз, що Верховна Рада ухвалить Концепцію до грудня, оптимістичний - що вже у вересні в трьох читаннях Концепція буде ухвалена», - зазначив Артем Біденко на круглому столі 30 червня.

 

1 червня експертна рада при Міністерстві інформаційної політики представила проект Концепції інформаційної безпеки України, який розроблено згідно з графіком виконання програми дій уряду на 2015 рік.

 

Метою створення проекту Концепції інформаційної безпеки України Мінінформполітики називає забезпечення інформаційного суверенітету країни та визначення підходів до його захисту.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2529
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду