Заступник Стеця обіцяє широке громадське обговорення Концепції інформаційної безпеки

Заступник Стеця обіцяє широке громадське обговорення Концепції інформаційної безпеки

30 Червня 2015
2213
30 Червня 2015
16:36

Заступник Стеця обіцяє широке громадське обговорення Концепції інформаційної безпеки

2213
Заступник Стеця обіцяє широке громадське обговорення Концепції інформаційної безпеки
Заступник Стеця обіцяє широке громадське обговорення Концепції інформаційної безпеки

Заступник міністра інформаційної політики України Артем Біденко сподівається, що Верховна Рада ухвалить Концепцію інформаційної безпеки України у вересні цього року. Про це повідомляє «Укрінформ».

 

«Громадське обговорення буде в регіонах та на круглих столах. У вересні Концепція буде винесена на розгляд Верховної Ради, і песимістичний такий прогноз, що Верховна Рада ухвалить Концепцію до грудня, оптимістичний - що вже у вересні в трьох читаннях Концепція буде ухвалена», - зазначив Артем Біденко.

 

Як зазначив керівник відділу Національного інституту стратегічних досліджень Дмитро Дубов, Концепція інформаційної безпеки складається з таких основних розділів: основні положення, основи державної політики у сфері інформаційної безпеки, суб'єкти і механізми забезпечення інформаційної безпеки, система громадського контролю.

 

За його словами, в Концепції закріплено цілу низку визначень для формування державної політики, яких до цього часу не було.

 

«Це і державна інформаційна політика, що таке національний інформаційний простір, що таке національний інформаційний продукт, взагалі, що таке інформаційна сфера, ціла низка питань, пов'язаних з кібербезпекою», - сказав Артем Біденко.

 

Експерт зазначив, що в Концепції було сформульовано основні принципи державної політики в інформаційній сфері, «це те, що було частково перенесено з Конституції України стаття 17, яка каже про те, що інформаційна безпека держави - це справа не лише держави, а й усього українського народу».

 

Дмитро Дубов наголосив, що серед загроз, які зазначені в документі - комунікативні та технологічні.

 

«Загрози в Концепції поділені на дві великі групи. Перша група включає в себе комунікативні - негативні інформаційні впливи, впливи на особовий склад військових формувань, спроби інформаційної дестабілізації суспільно-політичної ситуації, і, що важливо, це загроза свободі слова в Україні. Друга група загроз - це технологічні загрози, перше - це широке поле кіберзагроз, починаючи від кіберзлочинів і закінчуючи терактами, це проблеми захисту інформаційної інфраструктури», - зауважив він.

 

Нагадаємо, 1 червня експертна рада при Міністерстві інформаційної політики представила проект Концепції інформаційної безпеки України, який розроблено згідно з графіком виконання програми дій уряду на 2015 рік.

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2213
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду