Організатори «Відкритої ночі» сподіваються показати програму фестивалю навіть у зоні АТО

Організатори «Відкритої ночі» сподіваються показати програму фестивалю навіть у зоні АТО

24 Червня 2015
1564
24 Червня 2015
18:41

Організатори «Відкритої ночі» сподіваються показати програму фестивалю навіть у зоні АТО

1564
Організатори «Відкритої ночі» сподіваються показати програму фестивалю навіть у зоні АТО
Організатори «Відкритої ночі» сподіваються показати програму фестивалю навіть у зоні АТО

Організатори фестивалю «Відкрита ніч - Дубль 18», який відбудеться 26-28 червня у Києві, ведуть переговори з військовими щодо паралельного показу конкурсної програми фестивалю на 5-7 майданчиках у зоні АТО. Про це на прес-конференції 24 червня повідомив засновник фестивалю, режисер Михайло Іллєнко.

 

Цього року фестиваль розширив програму до двох днів. Він відбудеться на «Арт-Причалі», вхід - вільний. Перегляд конкурсної програми буде організовано в понад 50 українських містах, а також у Європі (Париж, Брюссель, Варшава, Краків, Кишинів, Лондон, Дублін, Берлін) та Канаді. Щоправда, у канадському місті Ванкувері показ відбуватиметься не одночасно з Києвом, а на півдоби раніше - через різницю у часі.

 

«Команда цього року проробила величезну роботу - об'єднати стільки майданчиків, синхронізувати їх роботу... Я вдячний за те, що зроблено. Зона АТО - це окреме питання. З одного боку, там особливий режим і справжня війна, тому важче збирати людей, рекламувати. Але цим займається командування, волонтери. Не буду називати, де саме і хто, щоб нікого не підставити. Але за своїм досвідом можу сказати, що кіно там дуже потрібно. Коли я возив туди колекцію попередніх фестивалів «Відкрита ніч» - це була подія. Я сподіваюсь, що і зараз все вдасться», - розповів засновник фестивалю.

 

Загалом на конкурс було подано 250 фільмів, з яких до програми потрапило 42. Список номінацій включатиме як кінематографічні, так і телевізійні: кінономінації «Ігровий фільм», «Неігровий фільм», «Анімаційний фільм»; теленомінації «Спеціальний репортаж», «Скетчком/стенд-ап», «Промо/рекламний ролик» і короткометражний фільм на тему «Моя Незалежність». Найкращі стрічки в останній номінації канал «1+1» покаже у святковому ефірі 24 серпня.

 

До складу журі цьогорічного фестивалю увійшли представник Київської міської державної адміністрації Діана Попова, актриса Ірма Вітовська, видавці та письменники брати Капранови, гендиректор «1+1 медіа» Олександр Ткаченко, філософ Олексій Панич, продюсер Віталій Шереметьєв, президент Міжнародної організації CinemaHall Ілля Свідлер, директор польського Short Waves Festival Шимон Стемплевскі. «Можливо, приєднаються ще один-два члени журі - вони уточнюють свої плани», - зазначив пан Іллєнко. На всіх майданчиках окрім офіційного журі буде працювати журі на приз глядацьких симпатій.

 

«Буде конкурсна частина і позаконкурсна. Найширше цього року представлено ігровий фільм. Ігрових фільмів у нас буде в конкурсній програмі 10. У програмі також 5 неігрових фільмів, а анімації цього року буде менше - 5 фільмів», - розповів пан Іллєнко. Поза конкурсом покажуть французьку та польську програми.

 

Режисер відзначив, що цього року, завдяки участі у проекті «1+1», відбуватимуться прямі включення між майданчиками.

 

Генеральний директор групи «1+1 медіа» Олександр Ткаченко  нагадав, що під час «Відкритої ночі» відбудеться фінал пітчингу ідей телесеріалів The Next Big Thing-2015. Взяти участь у ньому міг кожен, хто запропонував новаторську ідею телевізійного серіалу. Нагадаємо, до шорт-листу пітчингу також увійшла ідея серіалу в жанрі трилера «Обманщик» випускового редактора «Детектор медіа» Лілії Молодецької.

 

На пітчинг було подано понад 800 заявок, 595 з яких були опубліковані на сайті. Наразі обрано півфіналістів, а сімка фіналістів буде оголошена під час фестивалю 27 червня о 12.00 на «Арт-Причалі». «Зараз ми ще не визначили переможців, на сім місць у нас поки претендує 9 дуже хороших робіт», - повідомив пан Ткаченко.

 

Серед семи фіналістів спочатку буде обрано троє фіналістів, а згодом оголошено головного переможця. «Той, хто буде визначний переможцем, отримає можливість свій проект фізично реалізувати завдяки «1+1». Ми б хотіли в такий спосіб заохочувати таланти, у яких ми, в першу чергу, маємо велику потребу для того, щоб українська індустрія серіалів і кіно розвивалася», - каже керівник «1+1 медіа».

 

Генеральний директор компанії «Вавилон», голова меценатської ради фестивалю Андрій Різоль зазначив, що цього року у фестивалю покращилися технічні умови. «У нас тепер більше сидячих місць, два екрани, відкритий майданчик, галереї. Поліпшилася також якість проекції та звуку під час показів», - зазначив він.

Фестиваль має інформаційну та організаційну підтримку з боку «1+1 медіа», фінансується «Райффайзен Банком Аваль» та державою з боку Держкіно.

 

Нагадаємо, минулого року гран-прі фестивалю «Відрита ніч» здобула стрічка «Заповіт» Крістіана Жерегі. Об`єднання Babylon'13, до якого він входив, було відзначено спеціальним дипломом фестивалю «За громадянську позицію, мужність та героїзм».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1564
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду