Кінотеатр «Ліра» оголосив переможців свого конкурсу рецензій

Кінотеатр «Ліра» оголосив переможців свого конкурсу рецензій

29 Травня 2015
2285
29 Травня 2015
18:02

Кінотеатр «Ліра» оголосив переможців свого конкурсу рецензій

2285
Кінотеатр «Ліра» оголосив переможців свого конкурсу рецензій
Кінотеатр «Ліра» оголосив переможців свого конкурсу рецензій

Переможцями конкурсу рецензій кінотеатру українського «Ліра» стали Марія Кулешова і Євгенія Петрученко. Про це стало відомо під час церемонії нагородження лауреатів Другої премії Національної спілки кінематографістів України за 2014 рік, що пройшла 28 травня у Будинку кіно.

 

Переможцям конкурсу вручили дипломи.

 

Автора рецензій на фільми фільми «Креденс» і «Параджанов» Марію Кулешову відзначено «За активну критичну любов до сучасного українського кінематографа».

 

 

Автор рецензій на фільми «Тіні незабутих предків», «Плем'я» та «Хайтарма»  Євгенія Петрученко здобула диплом «За активну критичну любов до сучасного українського кінематографа».

 

Переможців оголосив кінокритик Сергій Васильєв. Він виступив членом журі конкурсу поряд із ведучим телепрограми «Аргумент- кіно» на  «1+1» Володимиром Войтенком.

 

Як розповіла у коментарі «Детектор медіа» волонтер кінотеатру «Ліра», редактор проекту однойменного видання Ольга Гузій, конкурс стартував у березні цього року. Тексти подавали близько восьми авторів. Публікувалися вони на сторінці «Ліри» у Facebook.

 

Як відзначила Ольга Гузій, більшість поданих до участі в конкурсі текстів є радше відгуками на стрічки  - щодо вільного поводження з фактами, переказу фабули тощо. «Подібні відгуки на фільми є поширеними на американських кінофорумах», - порівнює вона.

 

На те, чи мають опубліковані відгуки успіх у читачів, звертали увагу і члени журі. «Але головний критерій - відповідність роботи жанру рецензії», - коментує Ольга Гузій.

 

Тексти переможців та інші подані на конкурс відгуки вона планує опублікувати у виданні «Ліра» - якщо проект вдасться запустити.

 

Наступний конкурс рецензій буде оголошено у вересні.

 

«Детектор медіа»

Фото Юрія Циглера

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2285
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду