Організатори задоволені зборами кінотеатру «Ліра» - незабаром стартують спецпокази

Організатори задоволені зборами кінотеатру «Ліра» - незабаром стартують спецпокази

17 Березня 2015
4480
17 Березня 2015
12:44

Організатори задоволені зборами кінотеатру «Ліра» - незабаром стартують спецпокази

4480
Організатори задоволені зборами кінотеатру «Ліра» - незабаром стартують спецпокази
Організатори задоволені зборами кінотеатру «Ліра» - незабаром стартують спецпокази

Глядачі активно відвідують створений нещодавно кінотеатр українського кіно «Ліра» у Києві: за перші 10 днів роботи касові збори кінотеатру склали близько 15 тис. грн., незабаром стартують нові покази. Про це виданню Cultprostir розповів один з організаторів проекту, режисер Дмитро Томашпольський.

 

За перші два тижні після відкриття наприкінці лютого в кінотеатрі демонструвалися 27 фільмів, покази відбувалися п'ять днів на тиждень.

 

«Середня відвідуваність сеансів - 20-30 глядачів. Буває, що в залі присутній всього 2-3 глядача. І в цьому випадку сеанс не відміняється. За словами директора кінотеатру, касові збори за перші десять днів склали близько 15 000 гривень. Ті, хто розбирається професійно в питаннях кінопрокату, розуміють, що це успіх. Однак, святкувати перемогу рано. Подивимося на результати першого місяця, півріччя, усього року», - зазначив пан Томашпольський.

 

Він анонсував, що незабаром кінотеатр «Ліра» збільшить кількість показів. «Найближчим часом, окрім вже традиційних сеансів у четвер, «Музею кіно» з Володимиром Войтенком і творчих зустрічей з режисерами представлених фільмів щоп'ятниці, планується ще два сеанси. По понеділках - «Нове документальне кіно України» з представленням авторів і обговоренням фільмів. По суботах - «Молоде кіно України», яке також представлять публіці автори», - розповів режисер.

 

На сторінці у Facebook кінотеатру оголосили конкурс на кращу рецензію на фільми репертуару «Ліри», тож організатори сподіваються на появу хвилі нової української кінокритики. Більше деталей про конкурс організатори пообіцяли розповісти після 20 березня.

 

Ознайомитися з репертуаром кінотеатру на березень можна тут.

 

Нагадаємо, проект «Ліра» започатковано 26 лютого на базі кінотеатру імені Чапаєва (Київ, вул. Велика Житомирська, 40). Ініціаторами виступили кінематографісти за підтримки Національної Спілки кінематографістів України (НСКУ), разом з комунальним підприємством «Київкінофільм». При цьому НСКУ та «Київкінофільм» просять столичну мерію повернути кінотеатру його історичну назву «Ліра».

 

Як повідомляється на сторінці «Ліра» у Facebook, ідея творців кінотеатру вже спонукала кінематографістів створити україномовні кінотеатри у Рівному та Умані.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4480
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду