З 21 по 26 березня - майстерня DOCU/КЛАС в рамках Docudays UA

З 21 по 26 березня - майстерня DOCU/КЛАС в рамках Docudays UA

19 Березня 2015
5617
19 Березня 2015
20:02

З 21 по 26 березня - майстерня DOCU/КЛАС в рамках Docudays UA

5617
З 21 по 26 березня - майстерня DOCU/КЛАС в рамках Docudays UA
З 21 по 26 березня - майстерня DOCU/КЛАС в рамках Docudays UA

З 21 по 26 березня на другому поверсі Будинку кіно у Києві проходитиме майстерня DOCU/КЛАС, що працюватиме в рамках цьогорічного фестивалю документальних фільмів про права людини Docudays UA. Лекції починатимуться двічі на день - о 12.00 та 15.00.

 

Вхід - за попередньою реєстрацією. Анкету заповнити можна тут.

 

«Цілий рік ми вишукували найкращих спікерів зі світу документалістики, вдивлялися в їх проекти та погоджували їх плани на майбутнє. І ось нарешті ми готові представити четверту сесію майстерні DOCU/КЛАС, що знайомить з лекціями та презентаціями найцікавіших документалістів України та світу. Про те, хто і що приготував для Docudays UA цього року, розповідає координаторка DOCU/КЛАС Юлія Сердюкова», - анонсують організатори фестивалю.

 

Відкриє цьогорічний DOCU/КЛАС всесвітньо відомий і титулований оператор Ларс Скрі, за участі якого було створено три фільми з програми фестивалю, у тому числі -«Погляд тиші» Джошуа Опенгаймера.

 

«Режисерський» майстер-клас проведе грузинсько-румунська творча пара Арчіл Хетаґурі та Ілеана Станчулеску, які розробили спеціально для DOCU/КЛАС вичерпну лекцію про ключові аспекти сторітелингу в документальному кіно з огляду на роботу з персонажами. В детальному описі їхньої майбутньої лекції прочитується повага до слухачів, коли складні речі пояснюються просто й без поблажливості. Інший майстер-клас вестиме Альона ван дер Хорст, чия ретроспектива - у позаконкурсній програмі Docudays UA-2015, відома своїм поетичним стилем. Вона говоритиме про створення незвичного документального кіно через засоби звуку та музики.

 

Особливий фокус програми майстер-класів цього року - мультимедійна (або ж трансмедійна) документалістика. дистрибуції.  Марія Моріна та Оксана Юшко - авторки, а Анна Шпакова - кураторка мультимедійного проекту «Грозний: 9 міст», що демонструється в рамках фестивалю - говоритимуть про те, як працювати зі «складними» темами в Росії, але крім цього - про практичні аспекти створення мультимедійних проектів. Спеціальні гості майстерні - французький продюсер Стефан Юбер-Бліс та американська журналістка Мішель Мітчел - розкажуть про активістський бік трансмедійного жанру на прикладі проекту «Незасуджені: зґвалтування як військова стратегія».

 

Ще одна лекція про документалістику та активізм - від засновників і керівників найбільшої в світі мережі прокату документального кіно Cinema Politica (Канада), кінознавців і культурологів Езри Вінтона та Светли Турнін.

 

Інший молодий кінознавець Андрей Рус із Румунії простежить жанр кінощоденника від витоків кінематографу до сучасної епохи сотень мільйонів особистих Інтернет-щоденників. Ця лекція - родзинка для тих, хто кайфує від теорії кіно та новітньої філософії.

 

Усе, що потрібно знати документалісту зі Східної Європи про співпрацю з Європою Західною та вихід на міжнародний ринок розповість головна продюсерка Балкан Мартічка Божилова.

 

Відомий у всьому світі український фотограф Олександр Глядєлов, автор виставки фотографій про революцію та війну в Україні «Чуєш, брате?», яка проходить у рамках фестивалю, спробує поміркувати зі слухачами/глядачами про відповідність наших зусиль викликам часу. І про ціну цих зусиль.

 

Російський режисер Аскольд Куров - із тих людей, для кого політика вже давно стала особистою справою. Кожна його робота - новий виклик безжальній машині, для якої людське життя, честь і гідність - лише паливо для розтопки власної псевдо-величі. Співавтор проектів «Зимо, іди геть!» та «Діти 404» зараз він знімає фільм про Олега Сєнцова. На зустрічі з ним можна буде побачити ексклюзивні кадри з майбутнього фільму. 

 

Навчальну пітчинг-сесію від лабораторії документального кіно LabDOCUTOLOKA модеруватимуть продюсерка Елла Штика та куратор проекту Дмитро Тяжлов.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5617
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду