detector.media
19.03.2015 20:02
З 21 по 26 березня - майстерня DOCU/КЛАС в рамках Docudays UA
З 21 по 26 березня - майстерня DOCU/КЛАС в рамках Docudays UA

З 21 по 26 березня на другому поверсі Будинку кіно у Києві проходитиме майстерня DOCU/КЛАС, що працюватиме в рамках цьогорічного фестивалю документальних фільмів про права людини Docudays UA. Лекції починатимуться двічі на день - о 12.00 та 15.00.

 

Вхід - за попередньою реєстрацією. Анкету заповнити можна тут.

 

«Цілий рік ми вишукували найкращих спікерів зі світу документалістики, вдивлялися в їх проекти та погоджували їх плани на майбутнє. І ось нарешті ми готові представити четверту сесію майстерні DOCU/КЛАС, що знайомить з лекціями та презентаціями найцікавіших документалістів України та світу. Про те, хто і що приготував для Docudays UA цього року, розповідає координаторка DOCU/КЛАС Юлія Сердюкова», - анонсують організатори фестивалю.

 

Відкриє цьогорічний DOCU/КЛАС всесвітньо відомий і титулований оператор Ларс Скрі, за участі якого було створено три фільми з програми фестивалю, у тому числі -«Погляд тиші» Джошуа Опенгаймера.

 

«Режисерський» майстер-клас проведе грузинсько-румунська творча пара Арчіл Хетаґурі та Ілеана Станчулеску, які розробили спеціально для DOCU/КЛАС вичерпну лекцію про ключові аспекти сторітелингу в документальному кіно з огляду на роботу з персонажами. В детальному описі їхньої майбутньої лекції прочитується повага до слухачів, коли складні речі пояснюються просто й без поблажливості. Інший майстер-клас вестиме Альона ван дер Хорст, чия ретроспектива - у позаконкурсній програмі Docudays UA-2015, відома своїм поетичним стилем. Вона говоритиме про створення незвичного документального кіно через засоби звуку та музики.

 

Особливий фокус програми майстер-класів цього року - мультимедійна (або ж трансмедійна) документалістика. дистрибуції.  Марія Моріна та Оксана Юшко - авторки, а Анна Шпакова - кураторка мультимедійного проекту «Грозний: 9 міст», що демонструється в рамках фестивалю - говоритимуть про те, як працювати зі «складними» темами в Росії, але крім цього - про практичні аспекти створення мультимедійних проектів. Спеціальні гості майстерні - французький продюсер Стефан Юбер-Бліс та американська журналістка Мішель Мітчел - розкажуть про активістський бік трансмедійного жанру на прикладі проекту «Незасуджені: зґвалтування як військова стратегія».

 

Ще одна лекція про документалістику та активізм - від засновників і керівників найбільшої в світі мережі прокату документального кіно Cinema Politica (Канада), кінознавців і культурологів Езри Вінтона та Светли Турнін.

 

Інший молодий кінознавець Андрей Рус із Румунії простежить жанр кінощоденника від витоків кінематографу до сучасної епохи сотень мільйонів особистих Інтернет-щоденників. Ця лекція - родзинка для тих, хто кайфує від теорії кіно та новітньої філософії.

 

Усе, що потрібно знати документалісту зі Східної Європи про співпрацю з Європою Західною та вихід на міжнародний ринок розповість головна продюсерка Балкан Мартічка Божилова.

 

Відомий у всьому світі український фотограф Олександр Глядєлов, автор виставки фотографій про революцію та війну в Україні «Чуєш, брате?», яка проходить у рамках фестивалю, спробує поміркувати зі слухачами/глядачами про відповідність наших зусиль викликам часу. І про ціну цих зусиль.

 

Російський режисер Аскольд Куров - із тих людей, для кого політика вже давно стала особистою справою. Кожна його робота - новий виклик безжальній машині, для якої людське життя, честь і гідність - лише паливо для розтопки власної псевдо-величі. Співавтор проектів «Зимо, іди геть!» та «Діти 404» зараз він знімає фільм про Олега Сєнцова. На зустрічі з ним можна буде побачити ексклюзивні кадри з майбутнього фільму. 

 

Навчальну пітчинг-сесію від лабораторії документального кіно LabDOCUTOLOKA модеруватимуть продюсерка Елла Штика та куратор проекту Дмитро Тяжлов.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY