Знімальну групу російської ВДТРК не пустили до Молдови на вибори у Гагаузії

Знімальну групу російської ВДТРК не пустили до Молдови на вибори у Гагаузії

19 Березня 2015
7258
19 Березня 2015
11:48

Знімальну групу російської ВДТРК не пустили до Молдови на вибори у Гагаузії

7258
Знімальну групу російської ВДТРК не пустили до Молдови на вибори у Гагаузії
Знімальну групу російської ВДТРК не пустили до Молдови на вибори у Гагаузії

Знімальна група Всеросійської державної телерадіокомпанії (ВДТРК, канали, «Росси 24», «Россия 1» та інші)  не отримала офіційну акредитацію ЗМІ через ЦВК Молдови та МЗС і не потрапить на висвітлення виборів у Гагаузії (Молдова). Про це повідомляє російське інформагентство «РИА Новости» з посиланням на заяву головного редактора телеканалу «Росія 24» Євгена Бекасова.

 

«Знімальну групу на чолі з кореспондентом Олександром Балицьким, які їхали на висвітлення виборів у Гагаузії, не пустили в країну. Це свідчить про те, що Молдова дуже агресивно і недружелюбно ставиться до російських ЗМІ в цілому, я вже не кажу про ступінь свободи слова в країні», - заявив пан Бекасов, нагадавши, що телеканал «Россия 24» заборонений в Молдові.

 

За його словами, всі спроби ВДТРК отримати офіційну акредитацію через ЦВК Молдови та МЗС не привели до позитивного результату.

 

«Це щонайменше третій випадок за останні вісім місяців зафіксовано, коли кореспондентів ВДТРК не пускають до Молдови», - повідомив пан Бекасов.

 

Євген Бекасов нагадав, що раніше в країну не пускали кореспондента ВДТРК Євгена Піддубного, а також був подібний епізод зі знімальною групою на одній з сільськогосподарських ферм Молдови.

 

Як розповів Олександр Балицький в ефірі телеканалу каналу «Росія 24», після повернення до Москви 18 березня,  в документі, котрий пред'явили журналістам і переклали прикордонні служби, було написано, що їм відмовлено у в'їзді в зв'язку з тим, що вони не можуть підтвердити мету свого візиту в країну документально.

 

«Однак неофіційно прикордонники нам сказали, що пов'язано це з нашими недавніми матеріалами, які ми знімали і в Кишиневі, і на півдні Молдови в Гагаузії, але найбільше, судячи з того, що нам сказали офіцери, молдавські власті були незадоволені тим, що ми працювали на території Придністров'я три тижні тому», - сказав пан Балицький.

 

Вибори глави в Гагаузії (Молдова) пройдуть 22 березня.

 

Нагадаємо, населення гагаузької автономії на півдні Молдови перебуває під дуже великим впливом російської пропаганди. Таку думку висловив політолог, співробітник молдовського Інституту публічних політик Оазу Нантой.

 

18 березня російського журналіста Андрія Кондрашова, автора фільму «Крим. Шлях на Батьківщину», що вийшов на каналі «Россия 1», і генерального директора міжнародного інформагентства «Россия сегодня» Дмитра Кисельова оголошено персонами нон грата в Молдові.

 

Вероніка Коробенюк для «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7258
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду