StarLightMedia та Film.ua запропонували «Цінності нової України»

StarLightMedia та Film.ua запропонували «Цінності нової України»

22 Лютого 2015
3656
22 Лютого 2015
18:12

StarLightMedia та Film.ua запропонували «Цінності нової України»

3656
StarLightMedia та Film.ua запропонували «Цінності нової України»
StarLightMedia та Film.ua запропонували «Цінності нової України»

StarLightMedia та Film.ua сформулювали ціннісні орієнтири, які, на думку авторів проекту, «зможуть об'єднати і повести українське суспільство вперед, разом, долаючи економічні і соціальні виклики». Про це група StarLightMedia повідомила на своїй сторінці у Facebook.

 

Основою для формулювання ціннісних орієнтирів стали інтерв'ю з істориками,соціологами, психологами, лідерами думок та фахівцями з питань ідентичності. Серед опитаних, зокрема, Ярослава Верменич та Володимир Головко з Інституту історії НАН України, Андрій Длігач, Андрій Єрмолаєв та Валерій Пекар з проекту «Нова країна», організатор «Гоголь фесту» Влад Троїцький, співзасновник Українського кризового медіацентру Аліна Фролова та інші. Усі інтерв'ю проводилися у січні-лютому 2015 року. Загалом на сьогодні перелік експертів проекту включає 26 осіб. За словами організаторів проекту, зараз він вийшов на етап громадських слухань і свої пропозиції щодо остаточного формулювання ціннісних орієнтирів України можуть подати усі бажаючі.

 

На даний момент «Консолідуючі та мотивуючі ціннісні орієнтири нової України» включають у себе три цінності та один підхід. Цінності - свобода, солідарність та економічне процвітання. Підхід - визнання необхідності хвалити людей, говорити про досягнення, культивувати довіру, гордість за себе і гумор.

 

Нагадаємо, під час презентації нового сезону наприкінці 2014 року генеральний директор StarLightMedia Володимир Бородянський розповів про спільну з генеральним продюсером Film.ua Group Віктором Мирським ідею 30-серійного проекту-саги, в якій глядачу в художній формі розповіли б про те, як наша країна жила з 1938 до 2014 року. «Ми багато чого не проговорили в минулому і не робимо цього досі. Треба пояснити людям, чому нас так багато в Україні і ми такі різні. Чому сприйняття радянських символів на Західній Україні одне, на східній - інше, а в Криму - третє. Не треба цього боятися, потрібно проговорити, пояснити, що всі ці відмінності в погляді на життя - це минуле. Вони важливі, але в них не слід копирсатися до болю, треба рухатися вперед. Таким проектом ми могли б задати систему координат, примирити всіх з усіма. Цього нам не вистачає», - сказав керівник StarLightMedia.

 

В інтерв'ю виданню «Новое время страны», відповідаючи на запитання щодо того, що на каналі ICTV досі виходять серіали про російських силовиків чи російських солдат часів Другої світової війни, пан Бородянський заявив, що вважає ідеологічний вплив російський серіалів на українську аудиторію невеликим. На думку керівника StarLightMedia, будь-які заборони, у тому числі російських серіалів - крайній захід. Набагато ефективнішим є формування суспільної думки.

 

«Детектор медіа»

Фото - http://maidanua.org

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3656
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Sparrov
3349 дн. тому
Цікаво, чому ці українофобські компанії не взяли події останніх ста років. Адже це логічно 1Світ.Війна-3Світ.Війна? Побоялися розказати про 1919-й, коли в Харкові було проголошено квазі-Україну і почалася брехня про громадянську війну в Україні (як і нині)? Чи злякались згадати 1932/33, роки які показують злочини СССР? Чи некошерний 1937, рік винищення культури? Зрештою як компанії які не розуміють український контекст (особливо літературний, пісенний, світоглядний) можуть щось розповісти українцям?! Вийде чергове ранчо-Вестерн для туристів з міста. P.S.: І припиніть прославляти рашистських солдатів у бескінечному милі на ваших каналах - гидко!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду