Бородянський вважає, що значення російських серіалів у пропаганді значно перебільшене

Бородянський вважає, що значення російських серіалів у пропаганді значно перебільшене

22 Грудня 2014
3270
22 Грудня 2014
13:07

Бородянський вважає, що значення російських серіалів у пропаганді значно перебільшене

3270
Бородянський вважає, що значення російських серіалів у пропаганді значно перебільшене
Бородянський вважає, що значення російських серіалів у пропаганді значно перебільшене

Керівник телегрупи StarLightMedia Володимир Бородянський вважає, що ідеологічний вплив російський серіалів на українську аудиторію невеликий. Про це він сказав у в інтерв'ю виданню «Новое время страны», відповідаючи на запитання щодо того, що на каналі ICTV досі виходять серіали про російських силовиків чи російських солдат часів Другої світової війни.

 

«Я не бачу проблеми в ностальгії по радянському. Радянське було? Було. Там було добре? Було. То навіщо позбавляти цього людей? Хтось вирішив, що російські серіали - це тільки зло. Однак там того зла...», -  сказав пан Бородянський.

 

На думку керівника StarLightMedia, будь-які заборони - крайній захід. Набагато ефективнішим він вважає формування суспільної думки.

 

Нагадаємо, 9 грудня у Державному агентстві з питань кіно прийняли рішення про скасування або відмову в державній реєстрації 71 фільму та серіалу за участі російського актора Івана Охлобистіна, який нещодавно нелегально приїхав на територію України, виступив у підконтрольному терористам Донецьку і зробив декілька скандальних заяв на підтримку «ДНР».

 

4 листопада у Держкіно за зверненням Міністерства культури України, Служби безпеки України, а також Національної спілки кінематографістів України прийняли рішення про скасування або відмову в державній реєстрації фільмів та телесеріалів за участі російського актора Михайла Пореченкова, який 30 жовтня побував у Донецьку й показово стріляв з крупнокаліберного кулемету в бік українських позицій донецького аеропорту.

 

Не чекаючи рішення Держкіно, телеканал ICTV, а згодом і вся медіагрупа StarLightMedia (СТБ, ICTV, Новий канал, М1, М2, та QTV) 31 жовтня заявили, що знімають з ефіру всі художні фільми та серіали (зокрема, серіал «Агент національної безпеки») з Михайлом Пореченковим.

 

Тим часом не всі кінематографісти підтримують політику заборон Держкіно щодо заборони російських фільмів і серіалів. Зокрема, таку думку висловили учасники  дискусії «Україна: кіно без цензури. Виробництво. Дистрибуція. Прокат», що пройшла минулого тижня у Києві. Зокрема, кінокритики та культурологи акцентували: у перелік заборонених фільмів через участь у них Івана Охлобистіна потрапили й достойні перегляду серіали та картини. Також вони вказали на непослідовність заборон, назвавши цю практику «судомною».

 

«Держкіно, на мою думку, має відмовитися від регуляції прокату. Треба, щоби такі рішення приймала незалежна структура, щоби це була саморегуяція в певних формах», - зауважив, зокрема, кінознавець, ведучий телепрограми «Арґумент-кіно» на телеканалі «1+1» Володимир Войтенко.

 

В той же час продюсер Ігор Савиченко, і Володимир Бородянський висловили думки, що вивільнення ефіру українських телеканалів від російського контенту відриває ширші можливості для вітчизняних телеканалів та продакшенів.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3270
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
киянин
3421 дн. тому
Цікава логіка... Фашистська Німеччина була? Була. Німцям добре жилося? Добре. То чому б не показувати фільми, які прославляють фашизм? Та замість цього московського мотлоху покажіть нам нормальне європейське кіно. Ми в Європу йдемо чи бек ту юесеса? А Володя служить або путлеру або золотому тільцю. Совість продає, одне слово.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду