Кабмін ухвалив надання стипендії неповнолітньому сину загиблого журналіста В'ячеслава Веремія

Кабмін ухвалив надання стипендії неповнолітньому сину загиблого журналіста В'ячеслава Веремія

18 Лютого 2015
4011
18 Лютого 2015
15:37

Кабмін ухвалив надання стипендії неповнолітньому сину загиблого журналіста В'ячеслава Веремія

4011
Кабмін ухвалив надання стипендії неповнолітньому сину загиблого журналіста В'ячеслава Веремія
Кабмін ухвалив надання стипендії неповнолітньому сину загиблого журналіста В'ячеслава Веремія

18 лютого Кабінет міністрів України підтримав рішення щодо проекту указу Президента України про призначення стипендії неповнолітньому сину загиблого під час подій на Майдані київського журналіста В'ячеслава Веремія. Про це «Детектор медіа» повідомив голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко.

 

Сину журналіста Максиму Веремію зараз 5 років.

 

Нагадаємо, у вересні уряд вирішив відкласти це рішення, доручивши голові Держкомтелерадіо пану Наливайку подати Прем'єр-міністру Арсенію Яценюку додаткову інформацію із зазначеного питання з урахуванням результатів обговорення.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», подання на оформлення відповідної стипендії було підготовлено Національною спілкою журналістів України (НСЖУ) за підтримки Незалежної медіапрофспілки України (НМПУ). Держкомтелерадіо вніс це подання на розгляд уряду, попередньо погодивши з міністерствами фінансів, економіки та юстиції. Відповідно до указу Президента України, такі стипендії видаються неповнолітнім дітям тих журналістів, що загинули при виконанні професійних обов'язків.

 

З неофіційних джерел, які працюють в Кабінеті міністрів стало відомо, що однією з причин відкладення вирішення цього питання, стали кілька публікацій покійного В'ячеслава Веремія в газеті «Вести».

 

Нагадаємо, убито В'ячеслава Веремія було в Києві в ніч з 18 на19 лютого 2014 року. Він зі своїм колегою поверталися з редакції додому на таксі. У центрі Киеєва на машину напали озброєні невідомі, почали розгойдувати машину, витягли водія і пасажирів і почали їх бити. Дві людини отримали травми, а журналіст помер у лікарні швидкої допомоги від вогнепального поранення. Міліція Києва порушила за цим фактом кримінальну справу.

 

Триває судовий процес за фактом вбивства В'ячеслава Веремія. За даними слідства у злочині брали участь п'ять чоловік. Підозрюваного у побитті та притягнутому до відповідальності за статею «Хуліганство» Юрія Крисіна суд відпустив з-під арешту 16 жовтня. У вбивстві журналіста підозрюють 45-річного Джалала Алієва на прізвисько «Діма Дагестанець». У ГПУ стверджують, що мають докази співпраці пана Алієва з одним з нардепів від Партії регіонів. Підозрюваний досі перебуває у розшуку. Суддя Олег Лінник, який веде справу В'ячеслава Веремія щодо підозрюваного Юрія Крисіна,  вирішив, що засідання буде закритим попри суспільний резонанс справи.  

 

21 листопада минулого року Президент України Петро Порошенко присвоїв звання Героя України загиблому журналісту В'ячеславу Веремію.

 

Завтра, 19 лютого, на місці загибелі київського журналіста В'ячеслава Веремія у Києві встановлять меморіальну дошку.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4011
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду