Кабмін відклав рішення про стипендію сину загиблого журналіста В’ячеслава Веремія

Кабмін відклав рішення про стипендію сину загиблого журналіста В’ячеслава Веремія

16 Вересня 2014
3664
16 Вересня 2014
16:25

Кабмін відклав рішення про стипендію сину загиблого журналіста В’ячеслава Веремія

3664
Кабмін відклав рішення про стипендію сину загиблого журналіста В’ячеслава Веремія
Кабмін відклав рішення про стипендію сину загиблого журналіста В’ячеслава Веремія

Уряд вирішив відкласти рішення щодо проекту указу Президента України про призначення стипендії неповнолітньому сину загиблого під час подій на Майдані 18 лютого журналіста В'ячеслава Веремія, що працював у виданнях «Газета по-киевски», «Обозреватель», «Вести». Про це йдеться у відповіді на запит «Детектор медіа» про причини, через які проект не подано на розгляд главі держави.

 

«Відкласти прийняття рішення щодо проекту Указу Президента України "Про призначення стипендії Президента України Веремію М.В.", доручивши голові Держкомтелерадіо Наливайку О.І. подати прем'єр-міністру додаткову інформацію із зазначеного питання з урахуванням результатів обговорення», - зазначається у протоколі №.47 засідання Кабінету Міністрів від 9 липня, копію якого надіслали «Детектор медіа» з уряду.

 

Голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко у коментарі «Детектор медіа» зазначив, що йому доручено провести додаткові консультації з Адміністрацією президента.

 

Нагадаємо, подання на оформлення відповідної стипендії було підготовлено Національною спілкою журналістів України (НСЖУ) за підтримки Незалежної медіа профспілки України (НМПУ). Держкомтелерадіо вніс це подання на розгляд уряду, попередньо погодивши з міністерствами фінансів, економіки та юстиції. Відповідно до указу Президента України, такі стипендії видаються неповнолітнім дітям тих журналістів, що загинули при виконанні професійних обов'язків.

 

З неофіційних джерел, які працюють в Кабінеті міністрів стало відомо, що однією з причин відкладення вирішення цього питання, стали кілька публікацій покійного В'ячеслава Веремія в газеті «Вести».

 

Як писала «Детектор медіа», справу про вбивство журналіста «Вестей» В'ячеслава Веремія передають до суду.

 

Нагадаємо, убито В'ячеслава Веремія було в Києві в ніч з 18 на19 лютого. Він зі своїм колегою поверталися з редакції додому на таксі. У центрі Киеєва на машину напали озброєні невідомі, почали розгойдувати машину, витягли водія і пасажирів і почали їх бити. Дві людини отримали травми, а журналіст помер у лікарні швидкої допомоги від вогнепального поранення. Міліція Києва порушила за цим фактом кримінальну справу.

 

Журналіста було також поранено 19 січня під час сутичок на вулиці Грушевського у Києві під час виконання професійних обов'язків. 18 лютого  він вперше вийшов на роботу з лікарняного.

 

Водночас  газета «Вести» стверджує, що Джалал Алієв, підозрюваний Генеральною прокуратурою України у вбивстві журналіста В'ячеслава Веремія у ніч на 19 лютого на перехресті вул. Володимирської та Великої Житомирської у Києві, здійснив також напади ще на двох журналістів.

 

«Детектор медіа» 

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3664
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду