Судовий процес за фактом вбивства журналіста В’ячеслава Веремія залишається закритим

Судовий процес за фактом вбивства журналіста В’ячеслава Веремія залишається закритим

18 Лютого 2015
3245

Судовий процес за фактом вбивства журналіста В’ячеслава Веремія залишається закритим

3245
Судовий процес за фактом вбивства журналіста В’ячеслава Веремія залишається закритим
Судовий процес за фактом вбивства журналіста В’ячеслава Веремія залишається закритим

25 лютого відбудеться чергове засідання суду за фактом вбивства київського журналіста В'ячеслава Веремія, яке відбулось під час поді Євромайдану19 лютого 2014 року. Про це повідомляється на сайті газети «Весті».

 

Як розповіла виданню адвокат сім'ї загиблого журналіста Вікторія Дейнека, процес  залишається закритим, незважаючи на численні клопотання відкрити його.

 

«Ми кілька разів зверталися до суду з клопотанням частково відкрити процес, як це передбачає Кримінальний кодекс. Процес може бути закритий в тій частині, в якій існує певна інформація, наприклад, захист свідків. А в інших випадках його цілком можна було відкрити. Але суд не пішов нам назустріч», - розповіла пані Дейнека.

 

Нагадаємо, 15 жовтня справу про вбивство журналіста газети «Вести» В'ячеслава Веремія було перекваліфіковано за статтею КК «хуліганство, вчинене групою осіб». Одного з фігурантів справи Юрія Крисіна відпустили з-під домашнього арешту. 

 

За словами Вікторії Дейнеки, обвинувачений перебуває на волі, на підписці про невиїзд, йому заборонено контактувати з іншими підозрюваними.  «Крисін проходить за статтею «Хуліганство», бо, на думку слідства, він не завдавав журналісту смертельних ударів. Йому світить від трьох до семи років. На одному з попередніх засідань Крисін повністю визнав свою провину», - пише видання «Вести».

 

За даними Генеральної прокуратури України, у скоєному 19 лютого минулого року у Києві злочині підозрюють 45-річного Джалала Алієва на прізвисько «Діма Дагестанець». У ГПУ стверджують, що мають докази співпраці пана Алієва з одним з нардепів від Партії регіонів. Підозрюваний досі перебуває у розшуку. Тим часом журналісти «Вестей» знайшли ще двох фотокореспондентів, які повідомили, що постраждали від рук Джалала Алієва.

 

Як пишуть «Весті», всього постраждалими під час масових безладів у центрі міста пізно ввечері 18 лютого 2014 року слідство вважає 10 осіб, двоє з яких загинули, а восьмеро отримали травми.

 

Видання зазначає, що за словами екс-генпрокурора України Віталій Ярема у цій справі слідство затримало чотирьох осіб. «Встановлено, що під керівництвом Захарченко, який працював на посаді міністра внутрішніх справ, а також керівника служби тилового забезпечення Павла Зінова безпосередньо через Армена Саркісяна була створена злочинна організація, у якої стояло завдання не пускати мітингувальників з Майдану, щоб вони не піднімалися по Михайлівській, і вони розстрілювали людей в обличчя », - повідомляв колишній генпрокурор.

 

Днями в редакцію «Вістей» подзвонив чоловік, який назвався Джалалом Алієвим. Він сказав, що того дня не був на місці події і не стріляв у В'ячеслава Веремія. За словами людини, яка телефонувала, інший обвинувачений - Юрій Крисін, зводить на нього наклеп.

 

Він також повідомив, що зараз воює на Донбасі проти «хунти» (бійців Збройних сил України та добровольців. - ТК), а до редакції він начебто телефонував в присутності російських журналістів.

 

«Слідство йде по хибному шляху. Я дзвонив слідству, говорив, що готовий пройти будь-які експертизи, але тільки на території Росії. А в Україні - ні, я не вірю. Я готовий в Москві при журналістах пройти всі слідчі експерименти», - зазначив чоловік, який назвався Джалалом Алієвим.

 

«Весті» повідомили, що у правоохоронних органах переконані в тому, що в їх колегу стріляв саме Джалал Алієв. «Як нам розповіли джерела в слідстві, у них є всі незаперечні докази провини даної людини», - пише видання.

 

Нагадаємо, журналіста газети «Весті» В'ячеслава Веремія було вбито у центрі Києва в ніч з 18 на19 лютого 2014 року. Він зі своїм колегою поверталися з редакції додому на таксі. На перехресті на машину напали озброєні невідомі, почали розгойдувати машину, витягли водія і пасажирів і почали їх бити, потім вистрелили у В'ячеслава Веремія. Журналіст помер у лікарні швидкої допомоги від вогнепального поранення.

 

21 листопада минулого року Президент України Петро Порошенко присвоїв звання Героя України загиблому журналісту В'ячеславу Веремію.


«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3245
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду