Журналісти НІС заявили про тиск на канал «Інтер» і приписали Сюмар авторство законопроекту, який вона не подавала

Журналісти НІС заявили про тиск на канал «Інтер» і приписали Сюмар авторство законопроекту, який вона не подавала

27 Січня 2015
5263
27 Січня 2015
09:52

Журналісти НІС заявили про тиск на канал «Інтер» і приписали Сюмар авторство законопроекту, який вона не подавала

5263
Журналісти НІС заявили про тиск на канал «Інтер» і приписали Сюмар авторство законопроекту, який вона не подавала
Журналісти НІС заявили про тиск на канал «Інтер» і приписали Сюмар авторство законопроекту, який вона не подавала

Журналісти ТОВ «Національні інформаційні системи» (НІС), що виробляє новинні і аналітичні програми  для телеканалу «Інтер», опублікували «Відкритий лист журналістів телеканалу "Інтер" у відповідь на тиск влади і внесення до порядку денного Верховної Ради законопроекту №1768 авторства Вікторії Сюмар». Відкритий лист опублікований на сайті «Подробности».

 

«На редакційну політику телеканалу "Інтер" ніхто не робить політичного впливу, професійні журналісти намагаються максимально об'єктивно висвітлювати події. В якості гостей програм завжди запрошуються представники різних політичних сил, без підтексту, заангажованості та чорних списків», - запевняють журналісти НІС.

 

Вони попереджають, що «будь-яка спроба спекулювати на темі якогось російського впливу на телеканал розглядається як тиск на журналістів та порушення свободи слова».

 

Видання «Подробности» повідомляє, що «журналісти телеканалу "Інтер" підготували відкритий лист у відповідь на тиск влади і внесення до порядку денного Верховної Ради законопроекту № 1768 авторства Вікторії Сюмар, текст якого підписали 73 співробітника ТОВ "Національні інформаційні системи».

 

У відкритому листі журналісти НІС вимагають від чиновників, депутатів і політиків «припинити спекуляції про якийсь російський вплив на нашу редакційну політику ззовні, припинити тиск влади на лідера інформаційного мовлення - телеканал "Інтер"». «Внесення до порядку денного Верховної Ради законопроекту № 1768 авторства Вікторії Сюмар, що є наслідком вимоги Секретаря РНБО Олександра Турчинова розібратися з телеканалом - це ні що інше, як тиск на телеканал», - йдеться у листі.

 

Варто зазначити, що голова Комітету свободи слова та інформаційної політики Верховної Ради Вікторія Сюмар не є автором законопроекту № 1768 «Про внесення змін до Закону України "Про телебачення і радіомовлення" (щодо участі іноземних осіб в телерадіоорганізаціях)». Його авторами є народні депутати від «Народного фронту» Андрій Левус, Сергій Висоцький і Микола Величкович, які пропонують заборонити участь резидентів держави-агресора в статутному капіталі вітчизняних телерадіоорганізацій.

 

Пані Сюмар є співавтором іншого законопроекту - № 1824 «Про внесення змін до деяких законів України щодо посилення застосування санкцій до ліцензіатів за порушення законодавства про телебачення і радіомовлення». Разом з нею проект внесли члени Комітету свободи слова та інформаційної політики Дмитро Стеценко («Народний фронт»), Олександр Опанасенко («Самопоміч») і народний депутат від «Блоку Петра Порошенка» Володимир Ар'єв. Автори пропонують наділити Національну раду з питань телебачення і радіомовлення повноваженнями призупиняти ліцензії та застосовувати штрафи до ліцензіатів, які порушують закон.

 

24 січня, після атаки російсько-терористичних формувань на Маріуполь (Донецька область), Вікторія Сюмар заявила про нові заходи, які будуть застосовані проти Росії, аби убезпечити українців від дій агресора в інформаційній війні, яка ведеться проти України.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», голова Нацради Юрій Артеменко і його перший заступник Ольга Герасим'юк на засіданні 15 січня, на якому розглядаються результати моніторингу загальнонаціональних каналів у новорічні свята, повідомили, що керівник медіагрупи «Інтер» Ганна Безлюдна відсторонила від роботи керівництво «Національних інформаційних систем», відправивши його в примусову відпустку, через негативну оцінку в ефірі новин новорічного ефіру «Інтера». У відповідь телеканал «Інтер» заявив, що вважає цю інформацію недостовірною і розцінює її як наклеп.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5263
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду