detector.media
27.01.2015 09:52
Журналісти НІС заявили про тиск на канал «Інтер» і приписали Сюмар авторство законопроекту, який вона не подавала
Журналісти НІС заявили про тиск на канал «Інтер» і приписали Сюмар авторство законопроекту, який вона не подавала

Журналісти ТОВ «Національні інформаційні системи» (НІС), що виробляє новинні і аналітичні програми  для телеканалу «Інтер», опублікували «Відкритий лист журналістів телеканалу "Інтер" у відповідь на тиск влади і внесення до порядку денного Верховної Ради законопроекту №1768 авторства Вікторії Сюмар». Відкритий лист опублікований на сайті «Подробности».

 

«На редакційну політику телеканалу "Інтер" ніхто не робить політичного впливу, професійні журналісти намагаються максимально об'єктивно висвітлювати події. В якості гостей програм завжди запрошуються представники різних політичних сил, без підтексту, заангажованості та чорних списків», - запевняють журналісти НІС.

 

Вони попереджають, що «будь-яка спроба спекулювати на темі якогось російського впливу на телеканал розглядається як тиск на журналістів та порушення свободи слова».

 

Видання «Подробности» повідомляє, що «журналісти телеканалу "Інтер" підготували відкритий лист у відповідь на тиск влади і внесення до порядку денного Верховної Ради законопроекту № 1768 авторства Вікторії Сюмар, текст якого підписали 73 співробітника ТОВ "Національні інформаційні системи».

 

У відкритому листі журналісти НІС вимагають від чиновників, депутатів і політиків «припинити спекуляції про якийсь російський вплив на нашу редакційну політику ззовні, припинити тиск влади на лідера інформаційного мовлення - телеканал "Інтер"». «Внесення до порядку денного Верховної Ради законопроекту № 1768 авторства Вікторії Сюмар, що є наслідком вимоги Секретаря РНБО Олександра Турчинова розібратися з телеканалом - це ні що інше, як тиск на телеканал», - йдеться у листі.

 

Варто зазначити, що голова Комітету свободи слова та інформаційної політики Верховної Ради Вікторія Сюмар не є автором законопроекту № 1768 «Про внесення змін до Закону України "Про телебачення і радіомовлення" (щодо участі іноземних осіб в телерадіоорганізаціях)». Його авторами є народні депутати від «Народного фронту» Андрій Левус, Сергій Висоцький і Микола Величкович, які пропонують заборонити участь резидентів держави-агресора в статутному капіталі вітчизняних телерадіоорганізацій.

 

Пані Сюмар є співавтором іншого законопроекту - № 1824 «Про внесення змін до деяких законів України щодо посилення застосування санкцій до ліцензіатів за порушення законодавства про телебачення і радіомовлення». Разом з нею проект внесли члени Комітету свободи слова та інформаційної політики Дмитро Стеценко («Народний фронт»), Олександр Опанасенко («Самопоміч») і народний депутат від «Блоку Петра Порошенка» Володимир Ар'єв. Автори пропонують наділити Національну раду з питань телебачення і радіомовлення повноваженнями призупиняти ліцензії та застосовувати штрафи до ліцензіатів, які порушують закон.

 

24 січня, після атаки російсько-терористичних формувань на Маріуполь (Донецька область), Вікторія Сюмар заявила про нові заходи, які будуть застосовані проти Росії, аби убезпечити українців від дій агресора в інформаційній війні, яка ведеться проти України.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», голова Нацради Юрій Артеменко і його перший заступник Ольга Герасим'юк на засіданні 15 січня, на якому розглядаються результати моніторингу загальнонаціональних каналів у новорічні свята, повідомили, що керівник медіагрупи «Інтер» Ганна Безлюдна відсторонила від роботи керівництво «Національних інформаційних систем», відправивши його в примусову відпустку, через негативну оцінку в ефірі новин новорічного ефіру «Інтера». У відповідь телеканал «Інтер» заявив, що вважає цю інформацію недостовірною і розцінює її як наклеп.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY