Донецька ОДТРК повинна відновити мовлення за тимчасовою схемою до 1 березня

Донецька ОДТРК повинна відновити мовлення за тимчасовою схемою до 1 березня

13 Січня 2015
6315
13 Січня 2015
20:10

Донецька ОДТРК повинна відновити мовлення за тимчасовою схемою до 1 березня

6315
Донецька ОДТРК повинна відновити мовлення за тимчасовою схемою до 1 березня
Донецька ОДТРК повинна відновити мовлення за тимчасовою схемою до 1 березня

Влада має намір відновити роботи Донецької обласної державної телерадіокомпанії (ОДТРК) за тимчасовою схемою до 1 березня. Про це повідомив голова обладміністрації Олександр Кіхтенко на колегії Донецької обласної державної адміністрації (ОДА) в Краматорську (Донецька область), що нині є місцем перебування ОДА, передає видання «Новости Донбасса».

 

За його словами, до кінця січня буде відпрацьована «Програма розвитку державного та комунального телебачення і радіо в Донецькій області на період 2015-2017 роки».

 

Ця програма передбачає відновлення і будівництво нових передавальних веж для розміщення телевізійних і радіопередавачів. «До 1 березня повністю буде відновлено роботу Донецької ОДТРК за тимчасовою схемою», - пообіцяв губернатор.

 

Він зазначив, що до 15 березня буде відновлено обласне радіомовлення, яке забезпечить інформаційними програмами тимчасово окуповані території на Донбасі.

 

Нагадаємо, у грудні 2014 року Державний комітет телебачення і радіомовлення України затвердив нову редакцію статуту Донецької обласної державної телерадіокомпанії (ОДТРК) і визначив місцем знаходження телерадіокомпанії місто Краматорськ (Донецька область), що контролюється українською владою.

 

На початку січня колектив Луганської обласної державної телерадіокомпанії (Луганська ОДТРК, телеканал «ЛОТ») звернувся до жителів області із повідомленням про поверненням в ефір у 2015 році. Луганська ОДТРК повідомляє, що відновлює мовлення з міста Сєвєродонецька (Луганська область), що контролюється українською владою.

 

Як писала «Детектор медіа», у листопаді 2014 року Держкомтелерадіо повідомив, що на території, контрольованій Україною, замість програм Донецької та Луганської ОДТРК транслюються програми українських загальнонаціональних каналів.  На окупованій проросійськими терористами території транслюються програми російських телеканалів або каналів, створених сепаратистами. Зокрема, на базі Донецької ОДТРК - «1 Республиканский» і радіо «Республика».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6315
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду