detector.media
13.01.2015 20:10
Донецька ОДТРК повинна відновити мовлення за тимчасовою схемою до 1 березня
Донецька ОДТРК повинна відновити мовлення за тимчасовою схемою до 1 березня

Влада має намір відновити роботи Донецької обласної державної телерадіокомпанії (ОДТРК) за тимчасовою схемою до 1 березня. Про це повідомив голова обладміністрації Олександр Кіхтенко на колегії Донецької обласної державної адміністрації (ОДА) в Краматорську (Донецька область), що нині є місцем перебування ОДА, передає видання «Новости Донбасса».

 

За його словами, до кінця січня буде відпрацьована «Програма розвитку державного та комунального телебачення і радіо в Донецькій області на період 2015-2017 роки».

 

Ця програма передбачає відновлення і будівництво нових передавальних веж для розміщення телевізійних і радіопередавачів. «До 1 березня повністю буде відновлено роботу Донецької ОДТРК за тимчасовою схемою», - пообіцяв губернатор.

 

Він зазначив, що до 15 березня буде відновлено обласне радіомовлення, яке забезпечить інформаційними програмами тимчасово окуповані території на Донбасі.

 

Нагадаємо, у грудні 2014 року Державний комітет телебачення і радіомовлення України затвердив нову редакцію статуту Донецької обласної державної телерадіокомпанії (ОДТРК) і визначив місцем знаходження телерадіокомпанії місто Краматорськ (Донецька область), що контролюється українською владою.

 

На початку січня колектив Луганської обласної державної телерадіокомпанії (Луганська ОДТРК, телеканал «ЛОТ») звернувся до жителів області із повідомленням про поверненням в ефір у 2015 році. Луганська ОДТРК повідомляє, що відновлює мовлення з міста Сєвєродонецька (Луганська область), що контролюється українською владою.

 

Як писала «Детектор медіа», у листопаді 2014 року Держкомтелерадіо повідомив, що на території, контрольованій Україною, замість програм Донецької та Луганської ОДТРК транслюються програми українських загальнонаціональних каналів.  На окупованій проросійськими терористами території транслюються програми російських телеканалів або каналів, створених сепаратистами. Зокрема, на базі Донецької ОДТРК - «1 Республиканский» і радіо «Республика».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY