У Дружківці активісти закликали не надавати півмільйона гривень на  газету, яка начебто підтримувала сепаратистів

У Дружківці активісти закликали не надавати півмільйона гривень на газету, яка начебто підтримувала сепаратистів

13 Січня 2015
4753
13 Січня 2015
17:20

У Дружківці активісти закликали не надавати півмільйона гривень на газету, яка начебто підтримувала сепаратистів

4753
У Дружківці активісти закликали не надавати півмільйона гривень на  газету, яка начебто підтримувала сепаратистів
У Дружківці активісти закликали не надавати півмільйона гривень на  газету, яка начебто підтримувала сепаратистів

Сьогодні, 13 січня, в місті Дружківці (Донецька область), що контролюється українською владою, відбувся мітинг проти бюджетного фінансування місцевої комунальної газети «Дружковский рабочий». Про це повідомляє інтернет-портал «Новости Донбасса» з посиланням на одного з організаторів акції Євгена Шаповалова.

 

Організовані громадської радою «Віче» активісти, які зібралися біля Дружківської міської ради, заявили, що міська муніципальна газета «Дружковский рабочий», яка під час окупації міста бойовиками «ДНР» прийняла сторону сепаратистів, зробила це не під тиском.

 

 

Протестувальники стверджують, що з публікацій газети видно, що це була усвідомлена «редакційна політика» головного редактора видання Бориса Южика.

 

Сюжет про акцію підготувало також «Громадське ТБ Донеччини».

 

 

«Багатьох дружківчан обурює той факт, що комунальне видання, яке влітку минулого року виходило з прапором «ДНР», досі фінансується з міської скарбниці. Городяни вимагали від місцевої влади перевести газету на самофінансування, а зекономлені гроші пустити на більш важливі потреби. Під час мітингу громадськість встановила сміттєвий контейнер перед будівлею міськради, як попередження депутатам і чиновникам про відповідальність перед мешканцями міста», - написав активіст Євген Шаповалов.

 

Цього року, за словами іншого активіста Павла Островського, на фінансування комунальної газети місцева влада планує виділити 587 тис. грн. Він повідомив також, що газета «Дружковский рабочий» друкується на поліграфічному підприємстві у Донецьку, окупованому терористами «ДНР», тобто бюджетні кошти перераховуються на територію, що не контролюється українською владою.

 

«У нас є багато питань: як вона там публікується, як доставляється у Дружківку, як оплачується друк. Багато питань залишається без відповіді і те, що сьогодні ніхто не вийшов до нас з міськвиконкому, є дуже показовим. Завтра ми прийдемо на сесію і будемо діяти згідно обставин. Для нас це питання принципу - повністю позбавити видання фінансування і не допустити пропаганди сепаратисту в майбутньому. Хто зрадив раз, зрадить ще не раз» - зазначив пан Островський в коментарі «Громадському».

 

Активісти також зазначали, що в 2014 році комунальному підприємству «Медіа-центр» (видавець цієї газети) з міського бюджету виділили 511 тис. грн.  «Щорічно сума дотацій, що виділяються на створення газети тільки збільшувалася. Крім того, цю газету примушують виписувати працівників бюджетних установ та підприємств міста», - заявляють активісти «Віча».

 

Наразі сайт газети не публікує матеріалів політичного змісту.

 

«Детектор медіа» звернулась за коментарем до редакції «Дружковского рабочего», але станом на 17.00 нікого з працівників на місці вже не було.

 

Нагадаємо, 11 січня у Харкові невідомі напали на редакцію всеукраїнської газети «Славянка»: міліція встановила, що були розбиті вікна, всередину будівлі було закинуто димову шашку, на будівлі а будівлі невідомі залишили напис «Попередження брехні». Засновник газети Володимир Абраменко повідомив, що раніше до редакції надходили звинувачення у сепаратизмі, погрози на та вимоги закрити газету.

 

«Детектор медіа»

Фото - «Свободный Донбасс», «Новости Донбасса»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4753
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду