У Харкові невідомі напали з погрозами на редакцію газети «Славянка» - розпочато розслідування

У Харкові невідомі напали з погрозами на редакцію газети «Славянка» - розпочато розслідування

12 Січня 2015
2971

У Харкові невідомі напали з погрозами на редакцію газети «Славянка» - розпочато розслідування

2971
У Харкові невідомі напали з погрозами на редакцію газети «Славянка» - розпочато розслідування
У Харкові невідомі напали з погрозами на редакцію газети «Славянка» - розпочато розслідування

У неділю 11 січня у Харкові невідомі напали на редакцію всеукраїнської газети «Славянка»: міліція встановила, що були розбиті вікна, всередину будівлі було закинуто димову шашку. Про це повідомляє місцеве інтернет-видання 057.ua.

 

Водночас засновник газети Володимир Абраменко повідомив, що близько двадцяти осіб у балаклавах, з шарфами футбольного клубу «Металіст» спочатку камінням розбили скло, а потім кинули усередину пляшки з «коктейлем Молотова». Невідомі також залишили на будівлі напис «Попередження брехні».

 

«Ми відразу ж викликали пожежників. На той момент там була одна дівчина і я сам, але на другому поверсі. Дівчинка закричала, і я вискочив. Побачив у кімнаті дим, і крикнув їй викликати пожежників і міліцію», - розповів пан Абраменко.

 

Як повідомляє сайт 057.ua, редакція газети «Славянка» знаходиться на першому поверсі двоповерхового житлового будинку, а квартира засновника Володимира Абраменка розташована над нею.

 

Засновник газети у коментарі Інституту масової інформації (ІМІ) розповів, що бачив на власні очі вогонь: «Лінолеум прогорів до основної підлоги. І явно були видні сліди рідини».

 

Прес-секретар УМВС Харківської області Наталія Захарова повідомила у коментарі ІМІ, що експертиза за фактом нападу ще триває. «Вже за першим візуальним оглядом зрозуміло, що коктейлів Молотова не було. Знаєте, у страха очі великі. Було вибито скло, а також використана димова шашка. Слідство триває», - зазначила вона.

 

Міліція за фактом нападу порушила справу за статтею "хуліганство" (ч. 2 ст. 296 КК України).

 

Журналісти «Славянки» пов'язують напад з публікаціями газети.

 

Пан Абраменко повідомив, що раніше до редакції надходили звинувачення у сепаратизмі, погрози на та вимоги закрити газету.

 

«Ми не сепаратисти. Нас перевіряли СБУ у серпні минулого року. Жодного заклику чи натяку на відокремлення не було знайдено. І ми цього ніколи не робили. Ми гостро критикуємо владу. Це наша традиція. Ми розповідаємо про корупцію, кримінальщину у владі. Тому постійно отримували погрози, як на поштову скриньку газети, так і у групах соціальної мережі "ВКонтакті". Лише від учора припинилися погрози», - заявив Володимир Абраменко у коментарі ІМІ.

 

На його думку, напад здійснили кримінальники, які замаскувалися під ультрас. Наразі журналісти редакції проводять власне розслідування, бо не довіряють правоохоронцям.

 

«Оскільки вже був прецедент. Ми попросили міліцію перевірити мікроавтобус, який стояв недалеко від місця подій. У нього були київські номери. А місцеві жителі розповіли, що з нього виходили молодики. Проте міліціонери проігнорували наше прохання. А вже сьогодні наші журналісти знайшли свідка, який чув розмову нападників. За його словами, вимова була явно не харківська. Ми вважаємо, що це були лише виконавці», - розповів засновник газети.

 

Нагадаємо, 5 червня 2014 року офіс газети «Весті» у Києві атакували невідомі. В організації цього нападу директор ТОВ «Вести Мас-Медиа» Ігор Гужва звинуватив громадського активіста Ігоря Луценка. Як писала «Детектор медіа», 27 червня біля офісу «Вестей» проходила ініційована паном Луценком акція, покликана «припинити розповсюдження антиукраїнської пропаганди». 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2971
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду