У Німеччині підпалили офіс газети, яка надрукувала карикатури з Charlie Hebdo

У Німеччині підпалили офіс газети, яка надрукувала карикатури з Charlie Hebdo

11 Січня 2015
3983
11 Січня 2015
11:06

У Німеччині підпалили офіс газети, яка надрукувала карикатури з Charlie Hebdo

3983
У Німеччині підпалили офіс газети, яка надрукувала карикатури з Charlie Hebdo
У Німеччині підпалили офіс газети, яка надрукувала карикатури з Charlie Hebdo

У Німеччині підпалили будівлю архіву газети Hamburger Morgenpost, яка передруковувала карикатури з французького сатиричного журналу Charlie Hebdo, щодо якого було вчинено теракт.Про це повідомляє «Європейська правда».

 

«Невідомі, судячи з усього,  після другої години ночі закинули в будівлю архіву (газети) запальну суміш з заднього двору. Деякі документи згоріли, люди не постраждали», - пише видання.

 

З посиланням на дані поліції Hamburger Morgenpost повідомляє, що вже затримані двоє молодиків, які підозріло поводились неподалік від місця злочину.

 

 


 

 

Розпочато розслідування, про причини нападу поки нічого не відомо. Зокрема, неясно, чи пов'язаний підпал з карикатурами на пророка Мухаммеда, які Hamburger Morgenpost передрукувала з Charlie Hebdo.

 

Нагадаємо, напад на співробітників Charlie Hebdo стався за день після того, як журналісти опублікували в Twitter журналу карикатуру на лідера радикального угруповання «Ісламська держава» Абу Бакра аль-Багдаді, що супроводжується підписом «З найкращими побажаннями, до речі». 7 січня вдень до офісу редакції в центрі Парижа вдерлося двоє терористів з Аль-Каїди. Вони розстріляли 12 людей, двоє з яких - поліцейські. Ще 11 отримали поранення. Четверо поранених перебувають у критичному стані.

 

Серед загиблих у Charlie Hebdo - відомі французькі карикатуристи: Жан Кабю, відомий карикатурист, мультиплікатор і актор коміксів, ветеран карикатуристики Жорж Волинські і Бернар Вельяк, відомий під псевдонімом Тінью.

 

Інцидент у редакції спричинив теракти у Франції. Зокрема, 8 січня двоє представників Аль Аль-Каїди захопили заруників у крамниці кошерних продуктів та вимагали звільнити двох нападників на Charlie Hebdo, яких на той час заблокувала поліція. Під час операції поліції трьох із цих терористів було вбито, одна з них втекла.

 

Фото CNN

 

Підозрюваних у розстрілі 12-тьої осіб у Charlie Hebdo братів Саїда та Шеріфа Куаші було ліквідовано під час спецоперації у типографії містечка Даммартен-ан-Гоель.

 

Амеді Кулібалі було вбито в кошерному магазині Парижа, але перед цим він устиг розстріляти чотирьох заручників. Його спільниці 26-річній Айят Бумадьєн вдалося втекти. Її оголошено в розшук.

 

Загалом жертвами терористів у Франції з 7 по 9 січня стали 17 людей.

 

«Детектор медіа»

Фото - http://www.mopo.de

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3983
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду