Головою Комітету свободи слова медійники бачать Світлану Заліщук

Головою Комітету свободи слова медійники бачать Світлану Заліщук

24 Листопада 2014
7941
24 Листопада 2014
18:51

Головою Комітету свободи слова медійники бачать Світлану Заліщук

7941
Головою Комітету свободи слова медійники бачать Світлану Заліщук
Головою Комітету свободи слова медійники бачать Світлану Заліщук

Журналістський рух «Стоп цензурі!» та низка медійних організацій пропонують парламенту обрати головою Комітету з питань свободи слова та інформації Світлану Заліщук - новообраного народного депутата від «Блоку Петра Порошенка». Про це йдеться в заяві, яку вони поширили 24 листопада з нагоди всесвітнього Дня безкарності за напади на журналістів, що відзначався 23 листопада.

 

Медіаорганізації попросили парламент обрати головою Комітету людину, «якій довіряє медіа-спільнота і яка справді буде перейматися питаннями інформаційної сфери, свободи слова й активно допомагати Україні на шляху інтеграції в європейську спільноту». Такою людиною, на їхню думку є Світлана Заліщук.

 

На думку авторів заяви, комітет «у жодному разі не можна віддавати колишнім регіоналам і тим, хто ініціював та голосував за так звані "диктаторські закони 16 січня"».

 

Заяву підписали громадський рух «Стоп цензурі!», ГО «Інститут масової інформації», ГО «Центр UA», ГО «Інститут медіа права», ГО «Детектор медіа», міжнародна правозахисна організація «Репортери без кордонів», МГО «Інтерньюз Україна».

 

Нагадаємо, що традиційно Комітет свободи слова та інформації очолює представник парламентської опозиції. Світлана Заліщук водночас представляє провладну політичну силу.

 

До обрання народним депутатом Світлана Заліщук працювала виконавчим директором ГО «Центр UA». Вона співзасновниця ГО «Центр UA», координатор громадських кампаній «Новий громадянин» і «Чесно», член руху «Стоп цензурі!». У минулому працювала менеджером проектів у фундації «Суспільність», прес-секретарем глави Секретаріату Президента України та віце-прем'єр-міністра з європейської інтеграції Олега Рибачука. У 2005 році працювала на 5-му каналі міжнародним репортером. 2006 року закінчила Інститут журналістики Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7941
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду