detector.media
24.11.2014 18:51
Головою Комітету свободи слова медійники бачать Світлану Заліщук
Головою Комітету свободи слова медійники бачать Світлану Заліщук

Журналістський рух «Стоп цензурі!» та низка медійних організацій пропонують парламенту обрати головою Комітету з питань свободи слова та інформації Світлану Заліщук - новообраного народного депутата від «Блоку Петра Порошенка». Про це йдеться в заяві, яку вони поширили 24 листопада з нагоди всесвітнього Дня безкарності за напади на журналістів, що відзначався 23 листопада.

 

Медіаорганізації попросили парламент обрати головою Комітету людину, «якій довіряє медіа-спільнота і яка справді буде перейматися питаннями інформаційної сфери, свободи слова й активно допомагати Україні на шляху інтеграції в європейську спільноту». Такою людиною, на їхню думку є Світлана Заліщук.

 

На думку авторів заяви, комітет «у жодному разі не можна віддавати колишнім регіоналам і тим, хто ініціював та голосував за так звані "диктаторські закони 16 січня"».

 

Заяву підписали громадський рух «Стоп цензурі!», ГО «Інститут масової інформації», ГО «Центр UA», ГО «Інститут медіа права», ГО «Детектор медіа», міжнародна правозахисна організація «Репортери без кордонів», МГО «Інтерньюз Україна».

 

Нагадаємо, що традиційно Комітет свободи слова та інформації очолює представник парламентської опозиції. Світлана Заліщук водночас представляє провладну політичну силу.

 

До обрання народним депутатом Світлана Заліщук працювала виконавчим директором ГО «Центр UA». Вона співзасновниця ГО «Центр UA», координатор громадських кампаній «Новий громадянин» і «Чесно», член руху «Стоп цензурі!». У минулому працювала менеджером проектів у фундації «Суспільність», прес-секретарем глави Секретаріату Президента України та віце-прем'єр-міністра з європейської інтеграції Олега Рибачука. У 2005 році працювала на 5-му каналі міжнародним репортером. 2006 року закінчила Інститут журналістики Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY