Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 4 серпня 2024 року

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 4 серпня 2024 року

6 Серпня 2024
194
6 Серпня 2024
10:41

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 4 серпня 2024 року

194
Ситуація на Покровському напрямку, F-16 в Україні, обмін засудженими між Росією і Заходом.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 4 серпня 2024 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 4 серпня 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «FreeДом» 

У ранково-денному блоці каналу «FreeДом» військово-політичний аналітик Дмитро Снєгирьов зазначив, що на Покровському напрямку окупанти хочуть взяти під контроль основні траси, якими підвозиться боєкомплект для наших оборонців та вивозяться поранені. Однак, враховуючи швидкість просування ворога, вихід на трасу не є для нього найближчою перспективою, вважає Снєгирьов. 

Адвокат Андрій Яковлєв нагадав, що під час воєнних дій цивільні захищені міжнародним гуманітарним правом, яке забороняє їх затримувати, тож такі дії Росії незаконні. Водночас цивільні не можуть бути обміняні як військовополонені, до того ж невідомо, на кого їх можна обміняти, адже у в'язницях України цивільних росіян немає.

На думку директора Центру близькосхідних досліджень Ігоря Семиволоса, Іран наразі не готовий до тривалої війни, тож найближчим часом, швидше за все, не битиме по Ізраїлю ракетами, а завдаватиме дрібних ударів. Згодом, через місяць-півтора, коли Ізраїль втомиться чекати, можливо, Іран завдасть серйозніших ударів за принципом «помста подається холодною».

Журналіст російського проєкту «Можемо пояснити» Ренат Давлетгільдєєв назвав обмін засудженими між Росією і Заходом «грою в карти з шулером». За словами гостя, Путін показав наступним убивцям, що за вбивства його ворогів їм нічого не буде, їх витягнуть і вбережуть від покарання.  

У вечірньому блоці каналу «FreeДом» експерт з національної безпеки Іван Варченко розповів, що літаки F-16, які Україна нарешті отримала від союзників, по-перше, нищитимуть російську авіацію, яка завдає ударів по передньому краю фронту, а по-друге, підтримуватимуть наземні операції Сил оборони України. Сучасні F-16 не дадуть російським бомбардувальникам почуватися так вільно, як раніше, стверджує Варченко.

Голова Центру політичних досліджень «Доктрина» Ярослав Божко, коментуючи поїздку міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби до кількох африканських країн, висловив думку, що «Україна, навіть в особі того ж таки Головного управління розвідки, може допомогти зупинити російську експансію до Африки». За словами Божка, підтвердженням цієї тези стала «доволі примітна» історія з атакою туарегів-повстанців на «вагнерівців».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
194
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду