Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 23 липня 2024 року

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 23 липня 2024 року

25 Липня 2024
295
25 Липня 2024
15:24

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 23 липня 2024 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
295
Європейський курс Сербії та протистояння Росії й НАТО.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 23 липня 2024 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 23 липня 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «FreeДом», «1+1».

У блоці телеканалу «FreeДом» про Росію та її партнерів говорили з українським політичним оглядачем Олексієм Буряченком. Зокрема, йшлось про обрання Сербією європейського курсу. Він сказав, що тривалий час Сербія шукала підтримку від Росії, зокрема у протистоянні з Хорватією та питанні Косово. Та наразі російська влада нічого не може запропонувати сербам. Буряченко додав, що китайський лідер Сі Цзіньпін намагається спертись на Угорщину та Сербію для налагодження стосунків з Європейським Союзом.

Ігор Рейтерович, український політичний оглядач, розповідав, як європейські політики реагували на турне прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана.

Ще один український політоглядач Ігор Петренко розповідав про вступ України до ЄС. Він сказав, що до кінця року важливо виконати усі вимоги переговорної рамки й отримати план дій із трансформації країни.

Білоруський опозиціонер Юрій Губаревич розмірковував про участь Олександра Лукашенка та білоруської влади у завезенні та вивезенні російських товарів. Він сказав, що європейські країни намагаються щось зробити з порушенням санкцій, проте санкційні обмеження накладаються на окремих людей.

Про можливе протистояння Росії та НАТО розповідав військовий оглядач Віктор Ягун. За його словами, найближчим часом російські військові не перетинатимуть кордонів країн-членів альянсу. При цьому російська влада продовжує погрожувати НАТО та влаштовувати провокації щодо різних держав. Так росіяни намагаються показати себе глобальним гравцем, здатним протистояти Північноатлантичному альянсу.

Російська правозахисниця Анастасія Буракова розмірковувала про зростання злочинності в Росії. Вона сказала, що військові, які повертаються з України, продовжують вчиняти злочини й у Росії. Крім того, до Росії повертається частина демобілізованих злочинців.


Намагання мобілізувати росіян у студії «1+1» коментував російський політтехнолог Руслан Мурзагулов. Наразі у Москві пропонують виплати у розмірі двох мільйонів рублів за участь у війні проти України.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
295
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду