Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 30 червня 2024 року

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 30 червня 2024 року

2 Липня 2024
302

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 30 червня 2024 року

302
Формат закінчення війни, ситуація на Харківщині, мирні наміри Орбана, дрони на 3000 кілометрів.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 30 червня 2024 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 30 червня 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «FreeДом»

У ранковому та денному блоках каналу «FreeДом» генерал армії Микола Маломуж закликав не вірити міфові про «нескінченність ресурсів Росії», який поширюють, серед інших, західні експерти. На думку Маломужа, 130 мільйонів населення в перерахунку на величезну територію —  це «практично ніщо».

Заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз прокоментував рішення Європейського суду прав людини щодо масових порушень Росією прав людини на тимчасово окупованій території Криму та порушення прав українських політичних в’язнів. За словами Чийгоза, Росія, яка є тоталітарно-терористичною державою, не буде виконувати ніяких судових рішень, а сам суд є інертним, якщо в нього на бодай якесь вердикт пішло аж дев'ять років.

Експерт Українського інституту майбутнього Ігор Попов заявив, що пункт мирного плану щодо гуманітарних обмінів, затверджений на Саміті миру, вже реалізовується, завдяки чому Україна звільнила групу полонених. Сам Саміт був успішним, адже зафіксував позицію щодо поваги до територіальної цілісності України, переконаний Попов. Наступне питання — яким буде формат закінчення війни, динаміка щодо цього змінюється кожен день, зазначив гість.

Політичний коментатор Олег Саакян назвав нинішню ситуацію між Росією та Заходом «війною нервів», де Кремль за рахунок своєї більшої нахабності та здатності «брати інших на слабо» шантажує та блефує, брязкаючи ядерною зброєю. Конвенційні війни Росія вести ефективно не здатна, вона показала це в Україні, тож, крім ядерних погроз, в неї більше нічого не лишається, резюмував гість.

Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко розповів про системні контратаки українських військ у Вовчанську. На агрегатному заводі росіяни перебувають в оточенні, але ЗСУ вирішили не зазнавати втрат при штурмі, а просто дочекатися, коли ворог вирішить здатися.

У вечірньому блоці каналу «FreeДом» воєнний оглядач Денис Попович підтвердив, що з Харківщини є хороші новини, і що наші захисники там вулиця за вулицею витісняють ворога. Натомість важко на Покровському напрямку, де є просування з боку росіян.

Співдиректор програм зовнішньої політики Центру Разумкова Михайло Пашков закликав із обережним оптимізмом ставитися до нібито намірів Віктора Орбана вести діалог з Україною. Прориву в українсько-угорських відносинах наразі очікувати не варто, вважає Пашков.

Експерт у сфері авіації Анатолій Храпчинський заявив, що Україна вже зараз має дрони, здатні пролетіти три тисячі кілометрів за умови бойового навантаження до 100 кілограмів.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
302
Теги:
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду