Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 7 червня 2024 року

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 7 червня 2024 року

9 Червня 2024
287
9 Червня 2024
09:30

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 7 червня 2024 року

287
Символізм і оплески в Нормандії, макроекономічні помилки Путіна, переговори з ЄС щодо вступу України, «робота над помилками» Байдена.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 7 червня 2024 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 7 червня 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Інтер», «FreeДом» 

У блоці каналу «Інтер» політичний коментатор Олег Лісний віднайшов символізм у тому, що Росія раніше була в одній групі з країнами, які боролися проти нацизму, а тепер сама його практикує і не може бути запрошена на річницю висадки союзників у Нормандії. Натомість Україні і її народові на цих заходах аплодують. Загалом росіяни люблять «працювати із символами», зауважив Лісний: навіть навчання поблизу Куби вони влаштовують, щоб активувати згадки про Карибську кризу початку 60-х років.

Політичний коментатор Петро Олещук назвав оплески на адресу України та Президента Зеленського у Нормандії показником того, що в Європі усвідомлюють нашу роль як гаранта безпеки для континенту — але важливо, щоб після цих символічних жестів йшли реальні кроки з надання зброї та підтримки.

На переконання дипломата Андрія Веселовського, наразі остаточно зруйновано міф про те, що тільки Радянський Союз доклав зусиль для перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Економіст Олександр Савченко наголосив, шо ми нарешті дочекалися від Путіна макроекономічних помилок: рішення заморозити обмінний курс призвело до того, що накопичується диспропорція, гроші активно друкуються, товарів стає мало, а ціни за цих умов для росіян зростають.

Авіаційний експерт Костянтин Криволап прокоментував намір Франції передати України винищувачі «Міраж 2000». За його словами, цей крок виглядає як «віддамо вам останню сорочку», але проблема в тому, що «сорочка старувата»: ці літаки перестали випускати ще в 2007 році, вони мають радари лише на 120 кілометрів і загалом не стануть для української армії справді серйозним підсиленням. Криволап вважає, що це жест швидше політичний.

Завсектором Національного інституту стратегічних досліджень Олексій Їжак вважає, що напад росіян на прикордоння Харківщини розкрив одну дуже серйозну вразливість країн НАТО: вони ніколи не прописували і не регламентували, як зброя країн ядерного клубу може і має використовуватися по території РФ. Зараз ця проблема почала вирішуватися.

У блоці каналу «FreeДом» експерт Українського інституту майбутнього Ігор Попов заявив, що на технічному рівні Україна виконала усі передумови для початку процесу переговорів про вступ з Європейським Союзом, а політично в нас є повна підтримка, незалежно від результатів виборів до Європарламенту.

Американський політолог та політтехнолог Джейсон Смарт наголосив, що Джо Байден вже сам усвідомив помилковість тривалої заборони Україні атакувати російську територію західною зброєю: можна було запобігти загрозі для Харківщини ще задовго до того, як Путін дав наказ наступати. Зараз у Вашингтоні, за словами Смарта, вже ніхто не говорить про «червоні лінії» Кремля.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
287
Теги:
Читайте також
04.06.2024 08:43
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
297
03.06.2024 09:34
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
595
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду