Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 28 травня 2024 року

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 28 травня 2024 року

30 Травня 2024
144
30 Травня 2024
10:32

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 28 травня 2024 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
144
Російський вплив на Грузію та інші країни.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 28 травня 2024 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 28 травня 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «FreeДом», «Інтер».

Гостею програми «Люди доброї волі» була дослідниця літератури Ева Томпсон, говорили про її книгу «Трубадури імперії». Гостя казала, що американська славістика — це насправді русистика і її дослідники не хочуть, аби їм нагадували про імперську політику Росії. Крім того, за словами Томпсон, росіяни вкладають багато ресурсів у дослідження Росії у США та збереження потрібних їм наративів.

У блоці телеканалу «FreeДом» з російською політичною коментаторкою Ольгою Курносовою цього дня повторили розмову про чистки у російському Міністерстві оборони.

Про ситуацію на передовій та російський наступ розмірковував воєнний оглядач Іван Варченко.  Йшлось про намагання росіянами розширити зону бойових дій. Для цього довго готували російське суспільство, тому воєнні результати, які вдалось отримати наразі, кремлівську владу не задовольняють. Загалом росіяни нібито планували атакувати широким фронтом по кордону з Чернігівською, Сумською та Харківською областями.

Андреас Умланд, німецький політичний оглядач, розповідав про ставлення німців до війни Росії проти України. Він  сказав,  що російська пропаганда домоглась своєї мети й переконала німців у тому, що їх можуть втягнути у війну. Тому напередодні виборів канцлеру Олафу Шольцу вигідно дотримуватись пацифістської риторики.

Грузинський закон про іноагентів коментував український політичний оглядач Максим Несвітайлов. За його словами, те, що наразі діється у Грузії, могло статися з Україною, якби Росія обрала гібридну війну, замість відкритого бойового зіткнення.

Повторили й частину вечірньої гостьової студії попередньої доби, у якій працювала команда телеканалу  «Інтер». Зокрема, показали розмову з білоруським опозиціонером Франаком Вячоркою, який розповідав про співпрацю Володимира Путіна та Олександра Лукашенка. За його словами, у Путіна наразі не так багато союзників, а співпраця з Лукашенком не лише доступна, а й дешева.


Цього дня у студії «Інтера» з російським політичним оглядачем Андрієм Сидельниковим говорили про участь військових у виборах в Росії. Він сказав, що учасники війни проти України невідомі люди, тоді як в Росії традиційно  голосують за відомих.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
144
Теги:
Читайте також
04.06.2024 08:43
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
322
03.06.2024 09:34
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
623
31.05.2024 18:37
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
361
31.05.2024 10:51
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
430
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду