Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 23 травня 2024 року

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 23 травня 2024 року

25 Травня 2024
635
25 Травня 2024
19:00

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 23 травня 2024 року

635
«Алеппізація» Харкова, позиція США щодо ударів України по території окупанта, напруга між Китаєм і Тайванем, Путін у Мінську.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 23 травня 2024 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 23 травня 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Інтер», «FreeДом» 

У блоці каналу «Інтер» голова правління Асоціації саперів України Тимур Пистрюга заявив, що в Україні від вибухових пристроїв, за даними організації, постраждали дві тисячі цивільних осіб, і це без урахування летальних випадків. Він закликав зберігати пильність, адже навіть на Київщині у лісах роботи з розмінування повністю ще не проведені.

Політичний коментатор Олег Саакян висловив впевненість, що у Вашингтоні «скресає крига» щодо дозволу Україні бити по російській території, але наразі точиться протистояння між Білим домом та Конгресом. Гість не виключив, що адміністрація Байдена взяла на себе якісь таємні зобов'язання.

Експерт-міжнародник Станіслав Желіховський пояснив візит Путіна до Китаю відчайдушним бажанням диктатора показати свою «рукостисність» бодай із кимось, довести, що він хоч десь може підписувати альянси та договори.

Народний депутат та олімпійський чемпіон Жан Беленюк визнав, що Україна не змогла створити блок країн, які були б готові бойкотувати Олімпійські ігри в Парижі через допуск туди росіян і білорусів навіть у нейтральному статусі. Тож було ухвалено рішення про зміну стратегії і використання Олімпіади як майданчика заяв про війну.

Російський соціолог Ігор Ейдман не бачить ознак здатності Росії на «олімпійське перемир'я», більш того, з боку Кремля немає навіть спроб «імітації якогось руху в бік миру». Китай зі свого боку дуже хоче заморозити війну, водночас абсолютно не зацікавлений в тому, щоб мир був справедливим.

Політичний коментатор Петро Олещук закликав обережно ставитися до інформації про те, що Китай буцімто планує напад на Тайвань у червні: нинішні агресивні навчання — це, швидше, спроба відповісти на нові митні обмеження США і показати силу. А загалом ситуація нагадує вестерн, де кожен чекає, коли інший кліпне і поведеться на провокацію, наголосив Олещук.

У блоці каналу «FreeДом» військовий експерт Сергій Грабський заявив про «алеппізацію» Харкова, тобто застосування росіянами щодо міста тієї ж тактики, що й до сирійського Алеппо: через неможливість захопити — показове знищення кварталу за кварталом.

Військовий аналітик Іван Ступак розповів, що юридичних перепон для того, щоб Польща збивала над територією України російські ракети, немає, але є питання політичної волі та фінансування, адже ракети для засобів протиповітряної оборони дуже дорогі. Також не варто очікувати, що польські літаки працюватимуть у таких регіонах як Полтавщина чи Дніпропетровщина: навіть за хорошого сценарію йтиметься лише про 100 кілометрів від кордону, тобто максимум — на  Львівщині.

Експерт Центру Разумкова з питань зовнішньої політики Михайло Пашков порадив не демонізувати головування Угорщини в Євросоюзі: за його словами, воно зовсім не означає, що усі рішення на користь України блокуватимуться.

Представник Об'єднаного перехідного кабінету Білорусі Павло Латушко звернув увагу, що приїзд Путіна до Мінська є абсолютно непересічною подією: це востаннє ставалося ледь не десятиліття тому. Якраз напередодні візиту Лукашенко замінив начальника свого генштабу, зауважив Латушко: з людини, яка проти війни, на того, хто говорив про можливість для Білорусі «прорубати Сувальський коридор».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
635
Теги:
Читайте також
31.05.2024 10:51
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
423
30.05.2024 10:32
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
141
20.05.2024 11:06
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
383
19.05.2024 16:37
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
301
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду