Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 22 травня 2024 року

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 22 травня 2024 року

24 Травня 2024
468
24 Травня 2024
16:17

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 22 травня 2024 року

468
«Циклон» на дні, другий «Тегеран-43», початок перемовин про вступ України до ЄС, чи дозволить Америка бити по Росії?
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 22 травня 2024 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 22 травня 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «FreeДом», «1+1»

У блоці каналу «FreeДом» речник Української добровольчої армії «Південь» Сергій Братчук заявив, що Україна пробила «вже не маленьку повітряну стежку, а велику повітряну трасу» в протиповітряній обороні ворога над Кримом.

Керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко спрогнозував, що дозвіл від США використовувати зброю по території Росії надійде впродовж не місяців, а тижнів: Росія сама пішла на ескалацію, відкривши фронт на Харківщині, вдаривши по українських ТЕС, проводячи ядерні навчання, самовільно намагаючись розширити свої територіальні води в Балтійському морі, ведучи підривну діяльність в Європі… Реакцією на всі ці дії може бути зняття заборон та обмежень для ЗСУ.

Народний депутат та олімпійський чемпіон Жан Беленюк висловив думку, що рішення ігнорувати змагання, до яких допускали російських та білоруських спортсменів, було помилковим, адже ми втрачали можливість говорити про війну на увесь світ, а прихильники російського політичного режиму «катались» в цей час на турніри.

Військовий оглядач Денис Попович розповів, що наразі Україна не має умов для ведення переговорів з позиції сили: це буде можливо лише після того, як Росія втратить можливість відкривати нові фронті та вести масштабний наступ на Донбасі, а ЗСУ перейдуть до контратакувальних дій.

Капітан 1 рангу запасу Андрій Риженко нагадав, що російський корабель «Циклон» є вже третім носієм ракет «Калібр», який був знищений або пошкоджений українськими Силами оборони. На те, щоб збудувати подібний корабель, потрібно 7-8 років. Зараз у росіян у Новоросійську ще є 8 ракетоносіїв, здатних одночасно запустити близько 80 ракет, проте для української ППО «Калібри» не є надто важкою ціллю.

Політичний коментатор Дмитро Стратієвський відзначив, що не може поставити європейським спецслужбам «відмінно» за боротьбу з російською шпигунською мережею, адже в тій же Німеччині досі існує певна розслабленість щодо цього питання, а технічне забезпечення залишає бажати кращого.

У блоці «1+1» військово-політичний оглядач Олександр Коваленко розповів про проблеми росіян із забезпеченням бойовими броньованими машинами: більшість сучасних ремонтопридатних систем вже знищені, доводиться діставати зі складів старі моделі, тож запас міцності в кількості є, а от в якості не дуже.

Політичний коментатор Тарас Загородній порівняв Саміт миру у Швейцарії з Тегеранською конференцією 1943 року, на якій союзники обговорювали післявоєнний світовий устрій та визначали подальшу політичну рамку. На думку гостя, присутність Росії там зараз не є доречною, а шанси на участь Китаю суттєво зросли після того, як про долученість заявила Індія: ці дві країни конкурують за вплив на Глобальний Південь.

Дипломат Андрій Веселовський запевнив, що Україна на шляху до вступу в Євросоюз проходить всі ті ж етапи, що й свого часу будь-яка інша країна блоку, нічого несподіваного чи кардинально нового для нас немає. Водночас переважна більшість держав ЄС розуміють, що Україна готова до початку переговорів, вже у червні мають представити переговорну рамку.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
468
Теги:
Читайте також
30.05.2024 10:32
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
140
20.05.2024 11:06
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
382
19.05.2024 16:37
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
301
17.05.2024 18:27
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
320
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду