Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 26 травня 2024 року

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 26 травня 2024 року

28 Травня 2024
474
28 Травня 2024
08:45

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 26 травня 2024 року

474
Ворожі удари по Харкову, ситуація у Вовчанську, День незалежності Грузії.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 26 травня 2024 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 26 травня 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «FreeДом», ICTV/СТБ  

У блоці каналу «FreeДом» колишній заступник голови СБУ Віктор Ягун зазначив, що перебування в Україні літаків F-16 може втратити сенс, якщо нашим захисникам не дозволять використовувати західну зброю для ударів по об’єктах на території Росії. «Який сенс, якщо ми не зможемо цими літаками знищувати противника на підльоті до лінії фронту або до нашого кордону, коли вони летять нищити наші міста?» — зауважив Ягун. На його думку, можливість бити також по аеродромах і логістичних центрах росіян, розташованих в найближчому прикордонні, від 100 до 200 км, змінила б ситуацію на фронті на нашу користь. 

Керівник секції Азіатсько-Тихоокеанського регіону ЦДАКР Юрій Пойта наголосив, що військова операція навколо Тайваню може суттєво підірвати світову економіку. Зокрема для Заходу, який залежить від імпорту чіпів, криза на острові матиме катастрофічні наслідки. Пойта вважає, що Захід допомагатиме Тайваню, однак «ситуація дуже динамічна».

У блоці ICTV/СТБ військовослужбовець 57-ї ОМПБр імені кошового атамана Костя Гордієнка з позивним «Історик» повідомив, що ситуація у Вовчанську стабілізована, місто під контролем ЗСУ. 

Речник Харківської обласної прокуратури Дмитро Чубенко розповідав про розбір завалів і пошук тіл загиблих внаслідок ворожого удару по гіпермаркету «Епіцентр» у Харкові.     

Авіаексперт Анатолій Храпчинський висловив думку, що протидіяти ворожим ударам авіабомбами слід комплексно, тобто як перехоплювати їх у повітрі, так і знищувати носії бомб і потужності з їхнього виробництва. Відповідаючи на запитання ведучих, чи усвідомлюють російські пілоти, по яких об’єктах вони б’ють, військових чи цивільних, Храпчинський наголосив: не лише усвідомлюють, але й заздалегідь знають усі точки прильотів. Тобто прекрасно розуміють, що це житлові квартали або торгові центри, де може перебувати велика кількість мирних людей.

Депутатку грузинського парламенту від опозиційної партії «Лело» Саломе Самадошвілі ведучі грузинською мовою привітали з Днем незалежності Грузії. Гостя розповіла про план виходу з кризи, запропонований президенткою Грузії Саломе Зурабішвілі, і висловила сподівання, що за кілька місяців партія «Грузинська мрія», яку, за словами гості, краще називати «Грузинський жах», вже не правитиме країною. Натомість у жовтні відбудуться вибори і референдум щодо європейського вибору, а згодом Грузія розпочне перемовини з ЄС. «Це будуть важкі місяці для грузинської держави, — резюмувала гостя, — але чи не найважливіші в нашій історії».         

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
474
Теги:
Читайте також
03.06.2024 09:34
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
623
31.05.2024 18:37
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
361
31.05.2024 10:51
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
430
30.05.2024 10:32
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
145
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду