Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 25 травня 2024 року

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 25 травня 2024 року

27 Травня 2024
434
27 Травня 2024
10:19

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 25 травня 2024 року

434
Ворожі удари по Харкову, антигрузинські санкції, китайські військові навчання.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 25 травня 2024 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 25 травня 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «FreeДом», «1+1» 

У блоці каналу «FreeДом» авіатор і волонтер Геннадій Хазан висловив думку, що Україні потрібно щонайменше 3-4 бригади винищувачів F-16. 120-130 літаків здатні не лише завдати серйозної шкоди російським військово-повітряним силам, але й допоможуть нашим захисникам вести наземні операції: за таких умов російські літаки не зможуть підлітати до кордонів України ближче ніж на 100-150 км, тоді як кориговані авіаційні бомби (КАБ) застосовуються на відстані 70-80 км від переднього краю кордону. 

Журналіст «Ехо Кавказу» Тенгіз Аблотія, коментуючи заяву держсекретаря США Ентоні Блінкена щодо політики обмеження видачі віз особам, відповідальним за підрив демократії в Грузії, не погодився з такими підходами. «Спробувати нейтралізувати владу та водночас не зачепити широкі маси населення — це все одно, що людину з раком останньої стадії переконувати не проходити хіміотерапію, тому що постраждає решта організму», — наголосив гість. За його словами, зараз лідери «Грузинської мрії» борються не лише за владу, а й за виживання, адже, втративши владу, будуть покарані як державні злочинці. Тому, мовляв, потрібні не неефективні персональні санкції, а санкції проти країни, як би неприємно це не звучало. 

За словами воєнно-політичного оглядача Олександра Коваленка, ворог бачить Вовчанськ перспективним напрямком, там він зміг зачепитися, веде бої на околицях міста. Росіяни намагатимуться посилити тиск, але великі втрати нівелюватимуть ці зусилля. Крім руйнування населених пунктів і захоплення цивільних громадян, інших досягнень у росіян немає, констатував гість. Як немає і шансів повторити «харківський наступ» у напрямку Сум.  

У блоці «1+1» воєнно-політичний аналітик Дмитро Снєгирьов відзначив, що удари по Харкову здебільшого завдаються з використанням ЗРК С-300, дальність ураження яких від 200 до 250 кілометрів. Якби США дозволили використовувати ракети ATACMS для ударів по території Росії, можна було б завдавати превентивних ударів по місцях пуску саме цих ракет, зазначив Снєгирьов. Тоді як для боротьби з ракетами С-300 і С-400 у повітрі необхідні дефіцитні ракети, зокрема систем ППО Patriot.

На думку експертки з питань Східної Азії Наталі Бутирської, військові навчання Китаю поблизу Тайваню мали демонстраційний характер, проте надалі блокування острова може бути спробою відрізати його від міжнародної допомоги і, можливо, захопити його. Як кажуть, заряджена рушниця рано чи пізно мусить стрельнути. Так, Байден обіцяв допомагати Тайваню, але питання, чи буде Байден президентом, зауважила гостя. 

Експерт Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки Сергій Жуков говорив про наміри російської влади створити так звану систему «Соотечественники». Влада хоче змусити росіян, які живуть за кордоном, засвідчувати свою відданість Кремлю, зазначив Жуков. Росія веде з Заходом гібридну війну і не приховує цього.   

Політичний коментатор Володимир Фесенко назвав удари по Харкову ескалацією терористичної війни на тлі заяв, нібито Росія прагне миру. Ударом по харківському «Епіцентру» Путін ще раз довів, що всі його розмови про мир і мирні переговори є лише заспокійливою риторикою для Заходу. Адекватною реакцією Заходу і відчутною допомогою могло б стати надання Україні для захисту Харкова потужної системи протиповітряної оборони (ППО), підкреслив Фесенко.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
434
Теги:
Читайте також
03.06.2024 09:34
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
623
31.05.2024 18:37
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
361
31.05.2024 10:51
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
430
30.05.2024 10:32
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
144
20.05.2024 11:06
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
387
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду