Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 24 травня 2024 року

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 24 травня 2024 року

26 Травня 2024
310
26 Травня 2024
09:08

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 24 травня 2024 року

310
День жалоби в Харкові, «Форум російської опозиції» у Львові, кадрові чистки в Росії, турбулентність в Ірані.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 24 травня 2024 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 24 травня 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Інтер», «FreeДом», 

У блоці каналу «Інтер» директор Центру близькосхідних досліджень Ігор Семиволос припустив, що мета військових навчань Китаю поблизу Тайваню — це, по-перше, демонстрація рішучості захищати суверенітет в китайському форматі, де Тайвань — частина Китаю, а по-друге — підготовка до вторгнення. Що стосується Ірану, то після загибелі президента Раїсі країну очікує турбулентність, спрогнозував Семиволос. На його думку, ключова інтрига — навіть не посада президента, а 85-річний верховний лідер Алі Хаменеї. «Люди смертні, у варіанті Раїсі ми бачимо, що раптово смертні, — додав гість. — Природно, що навколо цього вибудовується дуже багато планів, чи будуть вони реалізовані — інше питання».

За словами політичного представника Легіону «Свобода Росії» Іллі Пономарьова, «Форум російської опозиції», який відбувся напередодні у Львові, «наближає кінець режиму Путіна». Заради цього й збиралися, зауважив Пономарьов. Головна ідея форуму — усвідомлення того, що війну Росії проти України не можна закінчити, не знищивши путінізм. На думку Пономарьова, слід підтримувати як російські добровольчі формування, які воюють проти росармії, так і партизанські рухи, які діють на території Росії. Прокоментував Ілля Пономарьов і чистки в російському Міноборони: «Зачищають систему Шойгу». Під «каток» можуть потрапити й ефективні фігури, що вигідно силам опору кремлівському режиму, наголосив Пономарьов.

У блоці каналу «FreeДом» заступник начальника Харківської обласної військової адміністрації Євген Іванов розповів зокрема про ворожий обстріл міста та області ракетами С-300, внаслідок якого зруйновано найбільшу на сході України друкарню, сім співробітників підприємства загинули, понад двадцять поранено. Через це в Харкові оголосили День жалоби. Захисту міста від російських ракет сприяло б, за словами Іванова, збільшення кількості західних систем ППО і прискорення поставок західної зброї. Хоча стовідсотково захистити Харків, розташований за 30 км від кордону, неможливо, адже швидкість польоту балістичних ракет — менш ніж пів хвилини.

Адвокатка, правозахисниця Віра Ястребова наголосила, що депортація українських дітей — це свідома стратегія Росії задля заволодіння майбутнім потенціалом України, і розпочалася вона ще до повномасштабного вторгнення у лютому 2022 року. 

Директор Центру міжнародних досліджень Володимир Дубовик висловив думку, що останнє слово у наданні Україні дозволу бити американською зброєю по об’єктах на території Росії — за президентом США Джо Байденом, який, за висловом гостя, є найобережнішою людиною в Білому Домі. «Гадаю, там триває дискусія, відлуння якої ми чуємо», — сказав Дубовик. Водночас він підкреслив, що, з точки зору здорового глузду, відповідне рішення мусять ухвалити, а наступ ворога на Харківщині став додатковим аргументом.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
310
Теги:
Читайте також
03.06.2024 09:34
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
623
31.05.2024 18:37
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
361
31.05.2024 10:51
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
430
30.05.2024 10:32
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
144
20.05.2024 11:06
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
388
19.05.2024 16:37
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
305
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду