Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 21 травня 2024 року

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 21 травня 2024 року

22 Травня 2024
194
22 Травня 2024
16:12

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 21 травня 2024 року

194
Наступ ворога на Харківщині, «залишки Чорноморського флоту Росії», візит Бербок до Києва, Бєлоусов замість Шойгу.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 21 травня 2024 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 21 травня 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «FreeДом», «Інтер»

У блоці каналу «FreeДом» воєнний оглядач Денис Попович висловив думку, що метою росіян є захоплення Вовчанська та просування якомога ближче до Харкова, щоб мати змогу обстрілювати місто замість ракет ствольною артилерією та системами залпового вогню.

Військово-політичний аналітик Дмитро Снєгирьов запропонував замість терміну «Чорноморський флот РФ» вживати «залишки Чорноморського флоту РФ». За підрахунками гостя, знищена вже навіть не третина, а 35% плавзасобів, а можливості флоту зведені до мінімуму за сто останніх років його існування.

Грузинський політик Дмитро Шашкін підтримав політику США щодо закону про «іноагентів» у Грузії: мовляв, у Вашингтоні задля важелів впливу підготували одразу два рішення — про військову та фінансову допомогу у випадку відмови від закону та про санкції у випадку його остаточного схвалення.

Російський журналіст Руслан Сулейманов назвав майбутні вибори президента в Ірані після загибелі Ебрагіма Райсі «зручною ситуацією для влади»: після 2021 року, коли реформаторів перестали допускати до участі у виборах, іранський народ перестав ними цікавитися, розчарувався у процедурі й демонструє вигідну для режиму низьку явку.

За словами політолога Пеетера Тайма, в Естонії соціологи поки не мають інформації, чи підтримують люди надсилання військ НАТО до України. Хоча чимало людей розуміють, що риторика про «ескалацію» не повинна їх лякати, адже росіянам для агресії причини не потрібні.

У блоці каналу «Інтер» оглядач групи «Інформаційний спротив» Олександр Коваленко відзначив рекордно високі показники втрат у росіян, які вперше за тривалий час «виходять в мінус»: на думку Коваленка, вони не здатні компенсувати загиблих та поранених новими людьми без мобілізаційного процесу. Якщо ця тенденція збережеться і влітку, у ворога на фронті можуть виникнути «прогалини».

Російський опозиціонер Леонід Гозман назвав нового міністра оборони Росії Бєлоусова розумною людиною і констатував, що його призначення стало поганою новиною для України і тих, хто її підтримує. Якщо Шойгу був карикатурною фігурою, яку зневажали в армії окупанта, то Бєлоусов займатиметься фінансовими питаннями і знизить градус незадоволення серед російського генералітету.

Політичний коментатор Володимир Фесенко говорив про причини приїзду до Києва міністерки закордонних справ Німеччини Анналени Бербок: публічна мета, як і візиту держсекретаря Ентоні Блінкена, полягає в демонстрації підтримки України, хоча насправді йдеться про координацію позицій та дій перед низкою самітів — Великої сімки, Глобального саміту миру у Швейцарії та саміту НАТО у Вашингтоні, а також початку переговорів України з ЄС про вступ.

Ізраїльський журналіст Влад Зерницький прокоментував можливий ордер на арешт прем'єра Біньяміна Нетаньягу: за словами гостя, армія Ізраїлю все одно продовжить операцію в Газі, а «ставити політичного лідера в один ряд з кривавими ватажками терористів — це лицемірство».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
194
Теги:
Читайте також
20.05.2024 11:06
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
387
19.05.2024 16:37
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
305
17.05.2024 18:27
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
323
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду