Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 20 травня 2024 року

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 20 травня 2024 року

21 Травня 2024
337
21 Травня 2024
16:07

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 20 травня 2024 року

337
Фортифікації на Харківщині, легітимність Зеленського, протести в Грузії, ордер на арешт Нетаньягу.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 20 травня 2024 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 20 травня 2024 року

 «Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «FreeДом», «Інтер»

У блоці каналу «FreeДом» військовий експерт Владислав Селезньов назвав неможливим зведення оборонних споруд на відстані менше 5-8 кілометрів від лінії фронту. Тож на Харківщині все було зроблено правильно, і ворог ще навіть не дійшов до першої лінії, бо просунувся лише на 3-5 кілометрів.

Експерт-міжнародник Юрій Пойта зазначив, що експорт китайського обладнання до Росії за останніх два роки виріс вдесятеро, а 80-90% компонентів російської зброї мають китайське походження. Загалом Росія хотіла б, щоб Китай допоміг їй перевести економіку на воєнні рейки.

Політичний коментатор Ігор Петренко підкреслив, що проблема легітимності Президента України Володимира Зеленського існує лише для Росії. В Україні і серед її партнерів є повне розуміння того, що діє принцип безперервності влади, а законодавча база, за словами Петренка, чітко все регулює.

Грузинський журналіст Шота Дігмелашвілі розповів, що на акції протесту через ухвалення закону про «іноагентів» в Тбілісі вийшли від 200 до 300 тисяч осіб, що становить приблизно 10% населення країни. Жодних автобусів для поїздок з регіонів ніхто не організовував, тобто усі ці люди зібралися за власним бажанням.

Політичний коментатор і військовослужбовець Олександр Антонюк висловив переконання, що основна мета росіян все ж лежить на Донбасі, а не на Харківщині. Що ж до «буферної зони», то вона має бути на території Росії, а не України.

Політичний коментатор Олег Лісний припустив, що президент Франції Емманюель Макрон заявами про «олімпійське перемир'я» намагається збалансувати свої попередні різкі слова про можливість введення французьких військ на територію України. Довіряти цьому «перемир'ю» не можна, бо Росія використає його для переміщення техніки та людей.

Ще один політичний коментатор, Дмитро Левусь, підтримав Захід в намаганні утримувати в правовому полі процес конфіскації російських активів: потрібно усе робити згідно з буквою закону, адже тоталітарні режими перемагають цивілізований світ лише у короткостроковій перспективі.

Речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук зауважив, що у випадку підтвердження ураження корабля «Циклон» можна буде говорити про повну демілітаризацію крилатих ракет у Криму. 

У блоці каналу «Інтер» економіст Ілля Несходовський спрогнозував, що після смерті президента Ірану в країні не відбудеться глобальних змін, хоча для нас це було б дуже хорошим сценарієм. Адже тоді Іран без санкцій постачав би на світові ринки нафту, підриваючи тим самим позиції Росії.

Політичний коментатор Ігор Чаленко припустив, що під час візиту до Києва Ентоні Блінкен почув заклик Володимира Зеленського пришвидшити постачання Україні зброї, що підтвердилося на засіданні у форматі Рамштайн.

Ізраїльський журналіст Еміль Шлеймович обурився тим, що прокурор Міжнародного кримінального суду прирівняв «ватажків терористичної організації» до «влади демократичної країни», зробивши запит на ордер щодо арешту Біньяміна Нетаньягу та лідерів ХАМАС: це лицемірство, це дикість, це спроба змусити Ізраїль йти на поступки, вважає Шлеймович.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
337
Теги:
Читайте також
20.05.2024 11:06
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
388
19.05.2024 16:37
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
305
17.05.2024 18:27
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
323
16.05.2024 09:33
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
464
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду