Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 14 травня 2024 року

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 14 травня 2024 року

16 Травня 2024
511
16 Травня 2024
09:33

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 14 травня 2024 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
511
Новий міністр оборони Росії та мирний план Китаю.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 14 травня 2024 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 14 травня 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «FreeДом», «Інтер», ICTV/СТБ, «1+1», 

У блоці телеканалу «FreeДом» з народним депутатом України Олегом Дундою («Слуга народу») говорили про політичну ситуацію в Росії. За його словами, Росія повертається в радянський період, крім передачі влади, — вона з часів царизму. Також він сказав, що Олександр Бєлоусов, якого призначили новим міністром оборони Росії, повністю віддана Володимиру Путіну людина. І його призначення свідчить про перебудови економіки й підготовку до війни із Заходом.

З російським опозиціонером Дмитром Гудковим говорили про заміну міністра оборони Росії. Він сказав, що головний керівник війни проти України — особисто Володимир Путін. Усі інші просто виконавці. Призначення Олександра Білоусова просто має зменшити корупцію у міністерстві. Також воно свідчить про те, що про жодні мирні угоди Путін навіть не замислюється.

У програмі Сакена Аймурзаєва «Люди доброї волі» цього дня говорили з російським соціологом Левом Гудковим. Йшлось про псевдовибори в Росії. Гудков сказав, що в реальності результати виборів набагато скромніші, проте пропаганда разом із державною машиною показала результати, які фактично оголошували ще до початку голосування. Також говорили про тиск на виборців.

Ольга Курносова, російська політична оглядачка, розмірковувала про наслідки, які матиме для Росії п’ятий президентський термін Володимира Путіна та його ставлення до свого оточення.

З директором «Центру досліджень проблем громадянського суспільства» Віталієм Куликом обговорювали бажання Китаю протиснути власний мирний план — він орієнтований на фіксацію окупації. Кулик додав, що наразі Китай не виявляє інтересу до української формули миру, оскільки вбачає себе ключовим перемовником.

У блоці «Інтера» з українським політичним коментатором Дмитром Васильєвим говорили про візит державного секретаря США Ентоні Блінкена до Києва. Політичний коментатор розповідав про важливість партнерства між США та Україною та сигнали, які містив візит Блінкена.

Ілля Пономарьов, російський опозиціонер, розмірковував про майбутній візит самопризначеного президента Росії Володимира Путіна до Китаю. Пономарьов сказав, що Китай не хоче псувати стосунки з США. Тому займають показний нейтралітет у питанні війни Росії проти України. Також він додав, що фактично Піднебесна дає можливість своїм підприємцям заробляти на війні.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
511
Теги:
Читайте також
20.05.2024 11:06
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
415
19.05.2024 16:37
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
336
17.05.2024 18:27
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
357
15.05.2024 08:46
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
502
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду