Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 13 жовтня 2023 року

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 13 жовтня 2023 року

15 Жовтня 2023
497
15 Жовтня 2023
14:48

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 13 жовтня 2023 року

497
Війна на Близькому Сході, вибори у Польщі, Путін — диктатор, взаємини США та Китаю
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 13 жовтня 2023 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 13 жовтня 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «FreeДом», «Інтер» 

У ранковому блоці каналу «FreeДом» експертка Регіонального центру прав людини Катерина Рашевська зауважила: ООН надто повільно усвідомлює, що вивезення українських дітей росіянами було не гуманітарною акцією, а злочином.

Авіаційний експерт Костянтин Криволап спрогнозував, що рано чи пізно нехтування росіянами правилами авіаційної безпеки цивільних літаків може призвести до падіння повітряних суден.

Естонський політолог Пеетер Тайм назвав будь-які безпекові витрати своєї країни (зокрема допомогу Україні) виправданими, адже «в українців хоч була Польща, куди вони могли тікати, а в нас в разі нападу — тільки море».

Керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко зазначив, що Росія була зацікавлена у війні на Близькому Сході, адже нині в європейських країнах виникають заворушення між мусульманами та тими, хто підтримує Ізраїль. Це збільшує терористичну загрозу на континенті.

Кандидат політичних наук Станіслав Желіховський озвучив два сценарії розвитку подій після парламентських виборів у Польщі: перемога правлячої партії може посилити антиукраїнські наративи, тоді як успіх партії Дональда Туска призведе до поліпшення відносин між офіційними Варшавою та Брюсселем. 

У блоці каналу «Інтер» ізраїльський військовий експерт Давид Гендельман наголосив, що нині перемовини щодо звільнення заручників не ведуться, а спроба світової спільноти вимагати від Ізраїлю, щоб він постачав воду та електроенергію своїм ворогам «свідчить про те, що нас не хочуть сприймати як нормальну країну».

Експерт-міжнародник Євген Добряк запевнив, що повторення «словацького або угорського» сценарію у Польщі неможливе: за будь-якого розвитку подій основою нової коаліції буде підтримка України.

Радник голови Офісу Президента Михайло Подоляк привітав рішення ПАРЄ визнати Путіна диктатором, проте висловив побажання, щоб компанії європейської та американської юрисдикції отримали чіткий сигнал, що з нелегітимною владою не можна вести бізнес.

У вечірньому блоці каналу «FreeДом» експерт з національної безпеки Іван Варченко сформулював «єдине досягнення окупантів за останні півроку». За його словами, це «те, що вони йдуть з української землі не так швидко, як нам би того хотілося. Тому й намагаються зробити з Авдіївки другий Бахмут».

Директор Центру публічної дипломатії Олексій Полегкий констатував, що світ увійшов до епохи жорстких протистоянь, і США та Китай розуміють невідворотність свого зіткнення. Проте наразі вони не хочуть переводити взаємини у військову площину. 

Російська політична аналітикиня Ольга Курносова прокоментувала візит Путіна до Киргизстану: він намагається робити з себе великого начальника, розуміючи, що його вплив у світі падає. А внутрішньому споживачу треба показати, що вождь бадьорий, веселий і може кудись з'їздити.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
497
Теги:
Читайте також
21.10.2023 19:56
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
402
20.10.2023 19:22
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
539
20.10.2023 13:21
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
516
18.10.2023 13:06
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
508
10.10.2023 11:27
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
351
09.10.2023 11:08
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
255
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду