Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 18 жовтня 2023 року

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 18 жовтня 2023 року

20 Жовтня 2023
545
20 Жовтня 2023
19:22

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 18 жовтня 2023 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
545
Застосуванням ракет ATACMS на території України та візит Путіна в Китай.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 18 жовтня 2023 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 18 жовтня 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «FreeДом», «Інтер», ICTV/СТБ.

У блоці «FreeДом» з Іваном Тимочком, головою Ради резервістів сухопутних військ ЗСУ, обговорювали застосування українською армією ракет ATACMS. Він вважає, що російська розвідка проґавила постачання міжнародними партнерами цих снарядів українській армії, тож «розбір польотів» матиме для них жорсткі наслідки. А ще спікер сказав, що цілі, які вражатимуть ці ракети, розписані на кілька тижнів вперед. 

В ефірі обговорювали кілька міжнародних тем. Зокрема, кандидат політичних наук Станіслав Желіховський говорив про результати виборів у Польщі, де зараз формується новий уряд. Експерт вважав, що, якщо пост прем’єра займе Туск, то стосунки України і Польщі будуть якіснішими. 

Тему візиту Путіна на форум у Китай ведучі обговорювали із Аліною Гриценко, головною консультанткою Національного інституту стратегічних досліджень. Експертка вважає, що для голови КНР було вигідно прийняти Путіна саме у такій атмосфері — на заході, де були представники різних країн, а не організовувати персональний візит голови РФ.

У блоці каналу «Інтер» також говорили про ракети ATACMS, які Україні передали Сполучені Штати Америки. Юрій Ігнат, речник командування Повітряних сил України, розповідав про успіхи застосування. Те, що росіяни заявили про збиття ракет, Ігнат назвав роботою тамтешньої пропаганди. І додав, що Україна тепер може знищувати паливні логістичні об’єкти ворога. Ведучий уточнив, які саме ракети отримало військо: на 165 чи на 300 кілометрів? Ігнат відповів, що різниці немає. Головне, що американською зброєю ми не битимемо по території Росії зразка 1991 році. Що не заважає нам робити це українською зброєю.

Про цивільних росіян-окупантів у Маріуполі говорили в ефірі з радником міського голови Маріуполя Петром Андрющенком. Громадяни Росії їдуть відбудовувати Маріуполь, бо саме для них там встановлені високі заплати. Зараз в Маріуполі щонайменше 25 тисяч гастарбайтерів. Переважно це представники національних меншин Росії, які приїжджають в місто з родинами та оселяються там. Ці будівельники з Росії отримують близько 230 тисяч рублів. Водночас, коли на роботу в Маріуполі беруть українців, їм платять 30 тисяч рублів. За даними Андрющенка, зараз українців у Маріуполі лишилося близько 80 тисяч. І стільки ж там зараз росіян — це і військові, і цивільні. 

У великому інтерв’ю із Янісом Стартсом, директором Центру стратегічних комунікацій НАТО, йшлося про питання інформаційної безпеки. Одним із пріоритетів роботи російської пропаганди є підтримати популярність Путіна, другим — підірвати волю України, третім — підірвати готовність міжнародних партнерів підтримувати Україну. 


Продовжили обговорювати візит Путіна на міжнародний форум в Китай у блоці ICTV із Михайлом Шейтельманом, російським політтехнологом. Сі Цзіньпін по суті намагався показати Путіна своєю правою рукою, вважав гість. А присутніх на форумі спікер назвав штабом Третьої світової війни.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
545
Теги:
Читайте також
24.10.2023 09:35
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
626
23.10.2023 20:26
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
479
22.10.2023 20:02
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
191
21.10.2023 19:56
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
408
20.10.2023 13:21
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
522
18.10.2023 13:06
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
511
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду